Kentės ne tik Ukraina. Karo įšaldymas atneš kraupių pasekmių vos po kelių metų  ()

Maskva sparčiai didins savo karinius pajėgumus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei karas Ukrainoje bus įšaldytas, Rusija turės šešerius metus paruošti savo karius tiesioginiam konfliktui su NATO.

Tokios išvados padarytos Vokietijos užsienio politikos draugijos (DGAP) tyrime. Jo duomenis paskelbė Vokietijos leidinys „Zeit“. Ekspertai savo išvadose remiasi šaltiniais Vokietijos kariuomenėje ir žvalgybos tarnybose.

„Net po beveik dvejus metus trukusio karo Ukrainoje Rusijos karinis potencialas yra didesnis, nei atrodo šiuo metu. Didžiausius žmonių ir įrangos nuostolius patyrė sausumos pajėgos“, – teigiama tyrime.

Pasak ekspertų, Maskva greitai padidins savo karinius pajėgumus, o NATO šalys taip pat turi 5–9 metus vystyti savo pajėgumus ir užkirsti kelią galimam konfliktui.

Autoriai taip pat mano, kad viena iš to priežasčių gali būti Rusijos Federacijos puolimas prieš Baltijos šalis.

„Langas galimam Rusijos puolimui atsivers, kai Rusijai susidarys įspūdis, kad ataka, pavyzdžiui, Baltijos šalyse, gali būti sėkminga“, – teigiama tyrime.

Lapkričio 17 d. autoritetingame amerikiečių leidinyje „Foreign Affairs“ buvo paskelbtas prieštaringas straipsnis, su antrašte „Permąstyti sėkmę Ukrainoje“, kur autoriai kalba apie karo „aklavietę“, apie galimas derybas, kurias „Vašingtonas turėtų skatinti“ ir kad Ukraina turėtų pereiti prie gynybos, o ne puolimo.

 

Žinomas analitikas Timothy Ashas teigė, kad Ukraina jokiu būdu nenustos kovoti ir net jei JAV parama dėl D.Trumpo išnyks, Europa savo paramos Kyjivui nesumažins. Jo nuomone, V. Putinas tikisi Ukrainą paimti ant lėkštutės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: