2 įvykiai, kurie pakeitė viską. „Rusija būtų mus pagriebusi be kovos“ (Video)  ()

„Šios dvi revoliucijos suformavo ukrainiečių tautą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistas Vasilijus Golovanovas paprašė Dmitrijaus Gordono pakomentuoti Ukrainos prezidento Zelenskio pareiškimą, kad rusai ruošia dar vieną Maidaną, bandydami „susprogdinti“ šalį iš vidaus. Pašnekovo reakcija buvo netikėta, nes laidos „Svečiuose pas Dmitrijų Gordoną“ autorius ir vedėjas prisiminė, kad tokia grėsmė egzistavo jau seniai, tačiau daug svarbiau prisiminti du ankstesnius Maidanus, kurių dėka Ukraina nepateko į Rusijos nelaisvę anksčiau.

Dmitrijaus Gordono interviu su Vasilijumi Golovanovu galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

Populiarus žurnalistas išsakė savo nuomonę apie Maidanus ir jų reikšmę Ukrainos likimui: „Netrukus ateis Maidanų (ir pirmosios, ir antrosios) metinės. Tai, žinoma, įsimintinos dienos. Kaip Oranžinės ir Vasario revoliucijos dalyvis galiu pasakyti, kad, žinoma, jei šios revoliucijos nebūtų įvykusios tada, Rusija būtų sugriebusi mus daug anksčiau ir paėmusi be kovos“.

 

Gordonas paaiškino, ką turėjo omenyje sakydamas aukščiau: „Šios dvi revoliucijos suformavo ukrainiečių tautą, esu tuo visiškai tikras. Džiaugiuosi, kad tiesiogiai dalyvavau abiejose revoliucijose. Žinoma, to pamiršti yra neįmanoma“.

„Kalbant apie tai, kad Rusija nori surengti perversmą Ukrainoje. Žinoma, kad nori. Ar Rusija nori supriešinti elitą? Taip. Ar Ukrainoje įvyks perversmas? Nematau jokio pagrindo perversmui. Šiandien visas elitas, tikiuosi, supranta, kad Ukrainai reikia susivienyti aplink prezidentą ir kariuomenę“, – užtikrintai kalbėjo žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(0)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: