Kadyrovas meta Putinui netikėtą iššūkį. ISW skelbia, kas vyksta (Video)  ()

Čečėnija Kremliaus vadovą pastatė į itin sunkią padėtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas ir toliau stengiasi išsiskirti Rusijos informacinėje erdvėje, pažeisdamas visuotinai priimtas ribas tarp steigiamųjų subjektų vadovų ir Rusijos Federacijos prezidento.

Lapkričio 20 d., vaizdo konferencijoje, skirtoje viešojo transporto parkui atnaujinti viename ar kitame Rusijos Federacijos regione, R. Kadyrovas viešai pakvietė V. Putiną atvykti į Čečėniją.

Karo studijų instituto (ISW) analitikai primena, kad Rusijos prezidentas šiame regione nesilankė nuo 2011 m.

Kadyrovas, smarkiai mikčiodamas, iš popieriaus lapo perskaitė kreipimąsi į Kremliaus vadovą. Pabaigoje jis pareiškė, kad V. Putinas daug padarė dėl pačios Čečėnijos, nors respublikoje nesilankė labai seniai: esą dėl to „vyresnieji“ barė Kadyrovą.

Rusijos Federacijos vadovas į Kadyrovo kvietimą neatsakė, bet čečėnų tautą pagyrė.

Viešas R. Kadyrovo kvietimas stato V. Putiną į sunkią padėtį, nes jis turi du variantus: ignoruoti kvietimą ir rizikuoti nepaisyti Čečėnijos vadovo, arba priimti kvietimą ir rizikuoti atrodyti taip, lyg pasiduotų R. Kadyrovo spaudimui.

 

Ekspertai įsitikinę, kad toks iššūkis,kurį metė Kadyrovas Putinui yra bandymas dar kartą susilaukti Rusijos Federacijos prezidento palankumo, o kartu jis akcentuoja čečėnų tautą, kuri esą pati reikalavo, kad Kremliaus vadovas apsilankytų regione.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(8)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: