„Jau greitai pamatysime tokią karo pabaigą, kuri šokiruos ir ukrainiečius, ir rusus“ (Video)  ()

Kažkada karas buvo teorija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos ekspertas ir žurnalistas Vitalijus Portnikovas mano, kad ukrainiečiai turi prisitaikyti prie gyvenimo kare. Jis pažymėjo, kad jei Ukraina ir Rusija turės išteklių, karas gali tęstis iki 2035 m., tačiau, jo nuomone, gali baigtis ir anksčiau.

Jis tai pasakė laidos  „Didysis Lvivas kalba“ eteryje.

„Karo šalyje žmonės turi prisitaikyti prie realios situacijos. Jei karo veiksmai baigsis labai greitai ir kuo greičiau baigsis, tuo sunkesnis jų rezultatas bus Ukrainos visuomenei. Bet tegul taika, kada tik ateis, bus maloni premija ukrainiečiams. Prisitaikymas ir gyvenimas kare ukrainiečiams yra labai svarbus momentas situacijoje, kai taika tampa teorija. Kažkada karas buvo teorija. Dabar Ukrainos piliečiams teorija yra ramus gyvenimas“, – aiškino V. Portnikovas.

Ukrainos žurnalistas pasakojo, kaip plataus masto karo pradžioje jis kalbėjosi su Vakarų partneriais ir jie prognozavo, jog karas tęsis, kaip Sirijoje. Tačiau jis pažymėjo, kad viskas priklausys nuo išteklių.

„Galime drąsiai kalbėti apie 2033-2035 metus, kai šalys supras situacijos pabaigą, bet esu tikras, kad tokiam ilgam karui neužteks resursų ir netrukus susidursime su karo užbaigimo variantu, kuris galėtų būti nuostabus rusams ir ukrainiečiams“, – aiškino jis.

 

V. Portnikovas pažymėjo, kad iš pradžių ukrainiečius tikino, jog karas greitai baigsis dėl nepagarbos ir nekompetencijos.

„Turiu omenyje ne valdžios institucijas, o tuos kalbėtojus, kurie ramino. Daugelis sako – ir tai gerai, nes kitaip išprotėtume. Bet aš noriu paklausti – koks skirtumas, kurią akimirką atsidurti psichiatrijos ligoninėje? Praėjusių metų vasarį ar kovą arba 2025 vasarį-kovą. Nes kai nesame pasiruošę išbandymams, psichika lūžta“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(8)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: