Nauja rusų taktika. „Bando būti gudrūs“  ()

Oro sąlygos verčia priešą griebtis tam tikrų gudrybių, nes medžių lapų trūkumas ir šviežias sniegas sumažina maskuotės galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tavrijos krypties gynybos pajėgų jungtinio spaudos centro pranešėjas Aleksandras Štupunas nacionalinio informacinio teletilto „Jungtinės žinios“ eteryje papasakojo, ar šaltas oras ir pablogėjusios oro sąlygos turėjo įtakos kovų intensyvumui, ypač prie Avdijivkos.

„Dabar okupantai suintensyvino ir aviacijos naudojimą, ir smarkiai padidino puolimų skaičių, kažkur 25-30 proc. Priešas mėto „KAB“ bombas iš lėktuvų „Su-35“. Šiandien priešas bandė judėti į priekį, jis metė į priekį kelias mechanizuotas kolonas su šarvuočiais, apie pusantro tuzino, bet prarado beveik 80 proc. transporto priemonių - mūsiškiai jas sunaikino. Šių kolonų likučiai atsitraukė, dabar kovos tęsiasi. Užpuolikai nepalieka bandymų apsupti Avdijivką. Jie nesėkmingai šturmuoja į rytus nuo Novobachmutovkos, taip pat Avdijivkos, Severnojės ir Pervomajsko rajonus. Per pastarąją parą ten buvo atremta 13 atakų“, - pabrėžė Štupunas.

„Jei kalbėtume apie taktikos keitimą dėl oro sąlygų, tai lapai nukrito ir iškrito sniegas. Užpuolikai neturi kur pasislėpti, mūsų vaikinai juos mato. Priešas puola nedidelėmis pėstininkų grupėmis. Užpuolikai pasiekia tokį lygį, kad bando, kaip jiems atrodo, būti gudrūs. Jie prisistato negyvais arba prisidengia anksčiau likviduotų rusų užpuolikų lavonais“, - aiškino Štupunas.

Be to, tarp okupacinių dalinių vis dar pasitaiko dezertyravimo iš mūšio lauko ir pasidavimo į nelaisvę atvejų dėl Rusijos vadovybės praktikos šturmuojant ukrainiečių pozicijas naudoti užnugarį.

 

„Dažniausiai jie neturi kito pasirinkimo, nes vis tiek yra varomi į priekį. Ypač šturmo, šturmo-Z daliniai, kuriuos sudaro kriminaliniai nusikaltėliai arba kariškiai, kurie, pasak jų vadovybės, kažkur nusikalto. Jie palieka mūšio lauką arba žuvę, arba labai sunkiai sužeisti, kito kelio nėra. Todėl jie mieliau pasiduoda. Faktas tas, kad asmenys ir padaliniai, atliekantys vadinamųjų užkardos būrių funkcijas, net šaudo į nugarą ir gąsdina, kad keturios ar penkios eilės priekyje yra užminuotos prieštankinėmis minomis. Matyt, Rusijos vadovybė į užkardos būrius parenka pačius blogiausius ar sadistiškiausius žmones“, - sakė Štupunas.

 

Jis pridūrė, kad vien per pastarąją parą pasidavė 7 okupantai.

Jungtinio gynybos pajėgų Tavrijos krypties spaudos centro pranešėjas sakė, kad aplink Marijinką ir Novomichailovką Donecko srityje vėl suintensyvėjo priešo išpuoliai.

„Buvo nedidelis nuosmukis, bet kol kas priešas vėl padidino aktyvumą. Technika ten beveik nenaudojama, o ateinama grupėmis iki 7-10 žmonių. Vadinasi, kad mūsų artilerija negalėtų jų sunaikinti didelėmis grupėmis, todėl naudoja tokią taktiką“, - sakė Štupunas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(20)
(2)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: