Pajudėjo desantas. „Į vakarus nuo Oleškų vyksta kažkas įdomaus“  ()

Kiekvieną dieną Ukrainos gynėjai bando išplėsti placdarmą, o priešas bando tam užkirsti kelią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontroliuoja keletą gyvenviečių kairiajame Chersono srities krante. Tai Poima, Piščanivka, Pidstepne, Krynkai, taip pat teritorija prie Antonivkos geležinkelio ir kelių tiltų.

Kiekvieną dieną Ukrainos gynėjai bando išplėsti placdarmą, o priešas bando tam užkirsti kelią.

Karo studijų instituto analitikai ir Ukrainos karo korespondentas Mašovecas paskelbė pagrindinius įvykius kairiajame Chersono srities krante per pastarąją parą.

Anot Mašoveco, Rusijos kariuomenė veikia Oleškų - Nova Kachovkos greitkelyje, neleidžiant Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms išplėsti placdarmą Krynkų ir Kozači Laheri srityje.

Į šiaurę nuo Pidstepnės Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontroliuoja saulės elektrinės teritoriją. Tačiau ir čia priešas nuolat puola tam, kad neleistų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms įvažiuoti į greitkelį.

Tačiau įdomiausia dabar vyksta į vakarus nuo Oleškų. Greičiausiai, kol kas nedidelės desantininkų grupės vykdo žvalgybą. Jiems pavyko kirsti Konkos upę ir jie yra Čaika upės rajone vakariniame Oleškų pakraštyje.

Rusijos karo korespondentai rašo, kad Rusijos kariuomenė bando išstumti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas iš Krynkų, puola iš rytų. Anot to paties Mašoveco, per pastarąsias porą dienų priešas sugebėjo šiek tiek susiaurinti placdarmą Krynkų rajone.

 

Iš Korsunkos pusės Ukrainos ginkluotąsias pajėgas nuolat atakuoja įsibrovėliai iš 328-ojo oro desantininkų pulko. Tuo tarpu Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad lapkričio 22 dieną Krymo regione buvo sunaikinti keturi antžeminiai ir trys oro dronai.

Z-tinklaraštininkai įsitikinę, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos taikosi į kitą Rusijos Juodosios jūros laivyno bazę, esančią Eupatorijos rajone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(6)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: