„Atrodo, kad niekas nesuvokia problemos rimtumo.“ Situacija kaista  ()

Vakarai perspėjami neatsipalaiduoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės rezervo karininkas, soc. tinkle „X“ rašantis Tatarigami_UA vardu, perspėja Ukrainos sąjungininkus dėl Rusijos keliamos grėsmės.

Karininkas pastebi nerimą keliančius ženklus, kurie rodo karinės infrastruktūros plėtojimą Rusijos teritorijoje: „Dirbdamas prie projekto, kuriame kartografuojami Rusijos karinės infrastruktūros pokyčiai, pastebiu nerimą keliančią tendenciją – naujos gamyklos, mokymo aikštelės, ligoninės, bazės ir atsargos iš Šiaurės Korėjos ir Irano.“

„Tačiau mūsų sąjungininkai, atrodo, nesuvokia šios problemos rimtumo. Kol kas matau, kad Rusija ir jos sąjungininkai spartina tempą, o Vakarai vis dar yra lėti ir neatrodo, kad norėtų tai pakeisti. Ne, problema neišsispręs savaime“, - perspėja Tatarigami_UA.

Po šiuo įrašu socialiniame tinkle užvirė diskusija.

„Manau, kad jei sugebate tai įžvelgti žemėlapiuose patys, JAV kariuomenė ar bet kas kitas gali padaryti lygiai tą patį. Spėju, kad jie tiesiog nenori to pripažinti“, - pritarė vienas socialinio tinklo „X“ naudotojas.

„Jei Iranas ir Šiaurės Korėja dabar papildys Rusiją amunicija, žaidimas baigtas. Priešingai nei Vakaruose, abiejose šalyse yra labai centralizuoti, pelno nesiekiantys karinės pramonės sektoriai, kuriuose gamyba grindžiama kvotomis“, - konstatavo liūdną faktą kitas.

„Manau, kad Vakarai atsisako tai vertinti kaip suderintą ir egzistencinę grėsmę, kad Vakarai įtsitikinę galintys kovoti viena ranka, remdamiesi pradiniu puolimu prieš Kyjivą... Prieš mus – autokratiška ašis, ir jie mano, kad tai geriausias jų šansas. Mes nesunaikiname jų pajėgumų, tik jų perteklinę produkciją“, - pesimistiškai rašė kitas naudotojas.

 

Tačiau atsirado ir optimistų, tikinčių Ukrainos pergale: „Šiomis dienomis skleidžiama daug baimės, netikrumo ir abejonių, tačiau faktas yra tas, kad nuolatinės karo išlaidos yra daug didesnės, nei Rusija gali atlaikyti, o Vakarų sąjungininkai yra įsipareigoję išvesti Rusiją iš Ukrainos teritorijos. Tai įvyks.“

„Problema išsispręs savaime. Tas „savaime“ yra HIMARS“, - nuskambėjo siūlymas tiesiog sunaikinti rusų karinę infrastruktūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()