„Siaurame kelyje jie negali iš ten pabėgti.“ Rusija padovanojo Ukrainai kelis sunkvežimius amunicijos  ()

Kariškis papasakojo, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos užpuolė priešo koloną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos logistika nuolat komplikuojasi dėl įvairių Ukrainos kariuomenės veiksmų. Taip neseniai Chersono srityje sunkvežimių kolona gabenama amunicija okupantų nepasiekė.

Rusija nelabai uoliai saugo savo sviedinius gabenančias kolonas. Šį kartą jie buvo priversti sumokėti.

Apie šį atvejį „24 kanalui“ pasakojo politologas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys Kyrylo Sazonovas, pažymėdamas, kad netrukus amunicija, kurią perėmė Ukrainos kariuomenė, bus grąžinta okupantams.

„Pagalba“ iš Rusijos

Chersono srityje Ukrainos kariai užpuolė rusų sunkvežimių koloną. Okupantai gabeno sviedinius papildyti atsargas. Tačiau jiems nepavyko pasiekti savo tikslo.

„Rusija yra svarbiausia ginklų ir įrangos tiekėja Ukrainai nuo pat plataus masto invazijos pradžios. Jeigu jie nesisaugo nuo mūsų partizanų ir specialiųjų pajėgų išpuolių ir prastai saugo kolonas, tai mes priimame tai kaip dovaną. Mes neatimame sviedinių visam laikui, viskas pas juos sugrįš artimiausiu metu, – nusijuokė Sazonovas.

 

Mūšio lauke rusai nuolat naudoja artileriją, todėl naujos amunicijos poreikis taip pat nuolatinis. Tai tikriausiai būtų didelė pagalba okupantams, bet jie apie tai niekada nesužinos.

„Sustabdyti koloną nėra sunku, jei teisingai suorganizuoji pasalą. Atkerti pirmąjį ir paskutinį sunkvežimį, ir viskas – siaurame kelyje jie negali iš ten pabėgti nei pirmyn, nei atgal. Kolona visada yra taikinys“, – aiškino kariškis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(185)
(4)
(181)

Komentarai ()

Susijusios žymos: