[ŽT] „Patriot“ ir IRIS-T. „Rusija pasirengė smūgiui.“ Vokietija skubiai imasi veiksmų  ()

Vokietija stiprina Ukrainos oro gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija šią žiemą Ukrainoje dislokuos papildomą oro gynybos sistemą „Patriot“. Tai pranešė Vokietijos ambasadorius Ukrainoje Martinas Jägeris, skelbia mignews.ua.

„Situacija žiemą gali tapti labai sunki. Rusija pasirengė smogti. Ukrainos pusė padarė viską, kas įmanoma, kad tam pasiruoštų, taip pat padėjome pasiruošti ir mes. Jau kalbėjau apie Vokietijos paramą oro gynybai. Be minėtų IRIS-T sistemų čia žiemą iš Vokietijos bus dislokuota kita „Patriot“ sistema“, – interviu „Ukrinform“ sakė diplomatas.

Ukrainos teritorijoje jau yra keturios IRIS-T sistemos iš Vokietijos, tai patvirtino ambasadorius Jägeris. Dar spalį Vokietijos gynybos ministerija paskelbė apie papildomos sistemos „Patriot“ ir IRIS-T siuntimą į Ukrainą, tačiau tiksli pristatymo data nebuvo nurodyta.

 

Lapkričio viduryje Martinas Jägeris taip pat paskelbė, kad Vokietija iki metų pabaigos pristatys dar dvi IRIS-T oro gynybos sistemas. Tokie Vokietijos veiksmai pabrėžia tarptautinės bendruomenės norą remti Ukrainą stiprinant jos saugumą karo su Rusijos Federacija kontekste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)

Komentarai ()

Susijusios žymos: