„Atsitiko tai, kas nesisapnavo blogiausiame košmare. Tai nusikaltimas ne prieš Ukrainą, o prieš žmoniją“  ()

Svjatoslavas Sirijus papasakojo, kaip jam ir jo kovos broliams pavyko ištverti iki išvykimo iš „Azovstal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niekas negalėjo apskaičiuoti tokio scenarijaus kaip Mariupolio apgultis.

Apie tai interviu TSN žurnalistei Natalijai Nagornijai pasakojo Azovo kovotojas Svjatoslavas Sirijus, šaukiniu Horobry.

„Manau, kad tokio scenarijaus, kuris įvyko, niekas negalėjo iš viso to apskaičiuoti. Niekas negalėjo įsivaizduoti savo blogiausiuose košmaruose, kad per mažiau nei savaitę viso masto karo mes būsime uždaryti katile... Niekas tokio dalyko negalėjo apskaičiuoti“, – kalbėjo karininkas.

Azovo kovotojas pasakojo, kaip jam ir jo kovos broliams pavyko atsilaikyti.

„Ar „Azovstal“ buvo svarstoma? Gal buvo svarstoma, o gal ne. Bet labai didelis pliusas, kad „Azovstal“, kaip ir Mariupolio metalurgijos gamykloje buvo bunkerių. Bunkeriai buvo ruošiami tam, kad galėtų priimti civilius gyventojus. Ten buvo daug civilinių slėptuvių, buvo daug vandens, šen bei ten buvo čiužinių, buvo sukurtos gyvenimo sąlygos... Tai buvo vienas esminių punktų, kurių dėka galėjome išsilaikyti iki pat išėjimo akimirkos“, – sakė jis.

 

Svjatoslavas Sirijus pažymėjo, kad yra tikras, kad jei pasaulis sužinos apie Mariupolio apgultį, tada Rusija negalės egzistuoti.

„Tai nusikaltimas ne prieš Mariupolio gyventojus, tai ne nusikaltimas prieš Ukrainą, tai nusikaltimas žmoniškumui, prieš civilizuotus žmones, gyvus, tikrus žmones, norinčius normaliai gyventi“, – apibendrino kovotojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: