Rusija iš Kaliningrado permetė galingą karo monstrą. Britai skelbia, kas vyksta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SPeed_FANat1c 2023-11-26 23:38
Jautrias kaliningradas ? Mes esam jautriausi sitoj vietoj. To kaliningrado nieks nesiruodia pult
kestutisz 2023-11-27 00:31
Kokią dar atrodo "papildomą riziką" - nėra jų pajėgom saugesnių vietų nei palei NATO sienas.
P69 2023-11-27 01:18
Kadangi vertė siaubingai tai ir išsivertė
immortallt 2023-11-27 15:15
Metas didinti įtampą ir organizuoti Kaliningrado puolimo siekiant neleisti paimti Suvalkų koridoriaus didžiausias pratybas NATO istorijoje palei pat Kaliningrado sieną.
kestutisz 2023-11-27 17:39
Nematau kodėl turėtų nusigąsti, na tik kokią eilinę notą gal išspaustų ir tiek. Techniškai galime ir apsupt visą ,tik kas iš to. Realiai jei kažką realaus daryt - padėti Ukrainos pusėje kovojantiem rusų daliniams "kažkaip netikėtai" atsidurti už tos sienos. Va, tada būtų įdomu.
Benediktas 2023-11-27 18:58
Taigi sake Ukraina puole, kad nepriartetu NATO. Tai kaip jie gali palikti Kaliningrada visai neapsaugota - visa kariuome visai kitoj pusej - Ukrainoj. Tai geriau tada buvo nepult Ukrainos ir saugot visa vakarine siena. Kas dabar prie Suomijos saugo. Suomiai jau NATO? Jei tokie savim pasitikintys, tai kam reikejo pulti Ukraina? Bazes Sevastopolyje jau nera galima sakyt.
kestutisz 2023-11-28 00:08
O kas apie logiką kalba? Vienintelis logiškiausias ir tvirčiausias momentas visame tame reikale, kad na vakariečiai nepuls, tad jie yra ten visiškai saugūs.
immortallt 2023-11-28 07:33
Puolimo pratybos būtų sujudinimas "vakariečiai nepuls" dogmos.
Benediktas 2023-11-28 07:37
Aš tai viską suprantu, bet buvo nemažai prieš porą metų forumuose įvairiuose tinklapiuose, kurie bandė pagrįsti Rusijos veiksmus ir aiškinti NATO grėsme bei rusakalbių skriaudimu.
DeividasDeividas1 2023-11-28 08:16
Suprantu tamstos sarkazmą, bet tai tik tėra rusiškas naratyvas sutelkti ubagiškus ruselius nuo savo problemų prieš 'pūvančius' vakarus
immortallt 2023-11-28 08:38
O tai galvoji kažkas čia to nesupranta? Tai nereiškia, kad reikia apie maskolius vaikščioti ant pirštų galų ir demonstruoti, kad mes jų jokiais būdais niekada nepulsime ir net nemokėtume pulti.
DeividasDeividas1 2023-11-28 08:55
gąsdinimai yra kacapų bruožas. Jei gąsdinsi - jie vienysis ir pateiks tai kokie jie teisūs dėl vakarų. Savaitgalį pademonstravome ką turime, tai yra atgrasymo forma
immortallt 2023-11-28 09:09
Vienysis? Kai kariauja Ukrainoje ir ten sutelkę visą dėmesį, tai nebent skaldysis, o ne vienysis. Pratybos nėra gąsdinimas. Kaip ir savo gynybos stiprinimas. Aiškinimas, kad Baltijos šalys, Lenkija ar Ukraina net neegzistuoja ar neturi egzistuoti, kad ten rusai ir pan., aiškinimai kaip nušluos branduoliniu ginklu - tai yra gąsdinimai. Nieko neaiškinant, perspėjant, kad vyks pratybos yra tik pratybos ir priminimas, kad NATO nėra tik pliušinis meškiukas ir snukin gali gauti nokautą, jei užknis.
DeividasDeividas1 2023-11-28 09:23
Taip, jie vienysis, jei bus užpulti. Pvz YT 1420 pakalbina visokių vietinių, vieni sveiko proto, nesupranta kaip jie gina tėvynę puldami svetimą šalį, bet jei būtų užpulti - gintų. Kad mes neturime egzistuoti yra krempliaus ir jo propagandonų naratyvas. Gasdinimas iš mūsų pusės būtų svari priežastis jiems agresijai ateityje, o ne kažkokių rusakalbių teisių gynimas pas mus ar pan š. O pratybos Lietuvoje yra vykdomos reguliariai, tik informuoju, jei dar nesi girdėjęs
immortallt 2023-11-28 09:29
Jei bus užpulti. Ar sakau pulti? Dabar užtektų, kad dalį technikos grąžintų į ilgą pasienį su NATO. Gąsdinimas iš mūsų pusės būtų svari priežastis išskaidyti savo karinius pajėgumus ir greitesnis pralaimėjimas Ukrainoje. Jų visa galybė ateina iš naftos ir dujų eksporto. Geri laikai iš energinių išteklių eksporto sparčiai eina į pabaigą. Elektros žalėjimas vyksta sparčiais žingsniais ir ne dėl mados, o dėl ekonominių priežasčių. Tik prasideda šildymo žalėjimas, kai dujas/anglį keis šilumos siurbliais, nes taip daugelyje šalių yra pigiau jau dabar. Kelių transporto elektrifikacija tik įsibėgėja. Naujų automobilių pardavimuose ES pusę sudaro hibridai. Kažkur trečdalis visų naujų automobilių pardavimų ES sudaro įkraunami, 14% pilnai elektriniai. Pilnai elektrinių pardavimai auga ~35-40%. Po 5 metų pilnai elektrinių pardavimai nedidėjant tempams bus per 50%, o tempai elektrifikacijos dar padidės. Ir taip, seni automobiliai niekur nedings, bet pradėjus mažėti kuro poreikiui, naftos paklausai traukiantis, naftos kainos sparčiai nuriedės į apačią ir prasidės konkurencija, kas apskritai dar parduos savo naftą iš gelmių, o pas ką taip ir liks gelmėse su visam.
DeividasDeividas1 2023-11-28 10:06
Rašei 'organizuoti kaliningrado puolimą'. Tai suprask kaip nori... Elektifikacija neišvengiama, bet jiems trumpalaikėje perspektyvoje žalos neatneš. Statista prognozuoja vos ~6% RU biudžeto susitraukimą per ateinančius 3 metus, numatant 20% biudžeto dalį iš išteklių. Vakarai jau dabar bijo nestabilios rusijos, galimo š.korėjos modelio. Gal būt vakarus tenkina tai, kad rusų karinė galia byra prie esamos situacijos, kas žino...
SPeed_FANat1c 2023-11-29 12:37
o ar mum reik kad jie galvotu kad mes pulsim? jei jie galvos, tada kaip tik ir statys gynyba arba patys puls pirmi.
immortallt 2023-11-29 12:50
Statista prognozuoja Tu supranti, kad statista yra masinis duomenų apdorojimas, t.y. taiko vienodas makroekonominių taisyklių prognozes sekant istorines tendencijas nesigilinant į fundamentinę analizę. Remiantis tokiomis prognozėmis, po 50 metų Lietuvoje gyvens mažiau žmonių nei Kaune, o Kinijoje gyvens daugiau žmonių nei dabar visame pasaulyje. Karinės technikos naujos realiai beveik nepagamina, didžioji dalis pagamintos technikos yra perrinkta sena. Čia kol dar pinigų turi. Kai pinigų neturės, ką tada darys? Naują gamybą pastatys, ko nesugebėjo turėdami pinigų? Kas dėl pačių pinigų ir biudžeto kritimo, rubliais gal ir nesitrauks, bet doleriais trauksis. Prasidėjus naftos paklausos mažėjimui ir krentant kainai, maskoliai vieni pirmųjų krenta, kai kalba eina apie ilgalaikį iškastinio kuro tiekimą, nes jiems gavyba yra palyginus brangi, o neprieinant prie vakarų technologijų, tampa brangesnė nei norvegų. Taip, 1-2 metus jie tiesiog drožia įrangą ir atgauna pinigus, nes realūs kaštai jau patirti anksčiau, bet tada nebeturi pinigų įrengti naujus gręžinius. Jei dabar per metus parduodama ~trečdalis įkraunamų automobilių, tai realiai nauji automobiliai tarkime mažiau sunaudoja tą patį trečdalį degalų. Įkraunami didesnę dalį važiuoja elektra, bet dalį ant degalų, tačiau likę VDV vartoja kasmet po šiek tiek mažiau degalų, tai jei vidutinis automobilis ES atitarnauja 20 metų (čia nežiūrint, kad naujus perka dažniausiai tie, kurie daug važinėja, o ne po 10k km į metus), tai gausi, kad kasmet ES degalų sąnaudos mažėja ~6%. Tą mažėjimą šiek tiek kompensuoja bendras augantis automobilių skaičius. Bet dabar padidink įkraunamų/elektromobilių dalį dvigubai, ir gausi, kad dėl technologijų kaitos kasmet degalų sąnaudos mažėja 12%, primeskime, kad auga bendrai asmeninio transporto naudojimas, tai gausi kokius 6-8% kuro vartojimo mažėjimą. Atrodo nedaug? Na maskolių nafta sudaro 10-12% naftos tiekimo pasaulio mastu. Aišku, ES elektromobilių didėja sparčiau nei bendrai pasaulyje, bet tai tik laiko klausimas, nes tiesiog EV pataps pigesni pirkti, o panašu kai kuriems gamintojams pagaminti jau verčiasi šiais/kitais metais. Nepamirštant, kad maskoliai apie pusę naftos gali parduoti tik vamzdynais į Europą, tai kritimas yra ženkliai didesnis. Dėl gamtinių dujų dar kita istorija. Pasižiūrėkite kaip sparčiai auga vėjo ir saulės dalis ES, o realiai dar nepasileido plaukų investuotojai. Ir taip pat ES planuoja apmokestinti dujams CO2 mokesčiu ir už tiekimo vamzdynų nuostolius. ES paleido palydovą išmatuoti maskolių vamzdynų nuotekiams ir pakraupo. Net atstačius GD tiekimą į ES, jiems neapsimokės to daryti, nes už taršą mokėti reikės daugiau, nei už dujas gaus rinkoje.
SPeed_FANat1c 2023-12-15 11:38
kai mazeja degalu suvartojimas/vaziavimas pigesnis/alga auga sparciau nei degalu kaina, manau neisleidi maziau pinigu o tiesiog daugiau vaziuoji. Pvz per covida vaziuodavom i namus atskirai pas tevus is vilniaus per visa lietuva su sese , nors kazkada gal tia butu atrode didziule prabanga. Jei masina maziau vartoja ,irgi leidi sau daugiau vazinet, nesusimetus i viena. Man dabar is viso cia vaziavimo islaidose kuras atrodo maziausiai kainuoja. Masina ir jos remontai, tai kosmosai palyginus. Atlyginimai kai kilo visur, tai matyt ir meistrai kosmosus uzdirba, nu suprantu, darbas nelengvas. Tai va remontai yra kosmosas. Reiktu kada pasiziuret mano islaidu kurui ir kitu masinos islaidu santyki.