„Siunčiamos brigados 109, 116, 59, 56, 31, 47, 1, 23, 129 ir 10+...“ Prasideda pragaras. Ukraina meta viską  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs priešlėktuvinės gynybos karys ir žvalgybos analitikas su oro desanto patirtimi socialiniame tinkle „X“ rašantis david D. slapyvardžiu išanalizavo mūšių dėl Bachmuto ir Avdijivkos skirtumus.

Daugelis žmonių bando lyginti Avdijivką su Bachmuto mūšiu. Yra tam tikrų skirtumų. Bachmute, anot david D., rusai turėjo daug daugiau artilerijos, daug geresnes karines pajėgas (daug oro desanto), jam išsekus, rusai atsisuko į „Wagner“. Apskaičiuota, kad tuo metu Rusija turėjo apie 10 mln. visų rūšių amunicijos. O Ukraina niekada iki galo nesustiprino Bachmuto ir neleido kovos veiksmų užnugaryje palikti miesto.

Dabar Avdijivkoje rusai neturi aiškaus artilerijos skaičiaus ar tipo pranašumo, jie naudoja daugiau mobilizuotų rezervinių pajėgų ir teritorinės gynybos brigadų, o iki šio momento buvo panaudoti tik keli specialiųjų pajėgų daliniai ir 13-asis šturmo batalionas, o patikrintų oro desanto ar kitų aukštos kokybės dalinių nepastebėta. Rusai naudoja PT-76 ir kitas pasenusias transporto priemones. Rusijai tenka atsivežti šiaurės korėjietiškos amunicijos, kad kompensuotų išeikvotas Rusijos atsargas. Ukraina perkėlė į rajoną 12 brigados dydžio dalinių miestui ginti.

Šiuo metu, pasak žvalgybos analitiko, Avdijivkos miestą laikančiai Ukrainos kariuomenei daužyti yra naudojama:

  • Rusijos kariuomenės 1-asis korpusas (oficialiai – atskirosios gvardijos motorizuotos šaulių brigados 1-asis korpusas).
  • 87-oji, 100-oji, 110-oji, 109-oji, 114-oji atskirosios gvardijos motorizuotos šaulių brigados rinktinės su 1-ąja ir 9-ąja brigadomis ir 13-uoju šturmo batalionu.
  • Prijungti 5 teritorinės gynybos pulkai.

 

Iš pranešimų matyti, kad 1-asis korpusas yra prastai apmokytas ir aprūpintas. Pranešama, kad iš šių pajėgų iki šiol mūšyje daugiau kaip 10 000 karių žuvo ir daug daugiau buvo sužeista.  Dabar rusai perkelia 2-osios armijos, 6-osios divizijos ir 90-osios divizijos elementus.

Vis daugiau ir daugiau prastesnės kokybės dalinių perkėlimas į aukštesnį lygį nedavė norimo efekto ir neatstūmė Ukrainos pajėgų. Dėl to bendri nuostoliai per dieną buvo daug didesni nei Bachmute.

Avdijivka iš Ukrainos pusės mūšius  pradėjo su 4-5 brigadomis (53, 110, 3SF, prezidento + keli prijungti batalionai). Dabar mūšio lauke ukrainiečių kariuomenė į kovą perkėlė brigados dydžio dalinius (109, 116, 59, 56, 31, 47, 1, 23, 129-oji ir daugiau nei 10 batalionų). Tai jau ne Bachmutas, teigia david D.

 

Taip pat Ukrainos pajėgos perkėlė 15-ąją, 107-ąją, 43-iąją artilerijos brigadas ir 1039-ąjį oro gynybos artilerijos pulką.

Atrodo, kad Ukraina nori atsisakyti priešakinės linijos pietryčių pusėje ir leisti rusams ateiti ir bandyti kirsti atvirus laukus, kur artilerijos ir minosvaidžių ugnis gali sunaikinti karius ir transporto priemones atviroje vietoje.

Kad Rusija ir toliau galėtų mesti pajėgas į šią teritoriją, ji turės ir toliau atitraukti karius iš kitų linijos dalių, taip sukurdama silpnas vietas, į kurias Ukrainos pajėgos galės kontratakuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(1)
(97)

Komentarai ()

Susijusios žymos: