Bachmuto košmaras. Beprotiška taktika. „Buvo tokių situacijų, kai...“ (Video)  ()

Bachmuto kryptimi vyksta sunkūs mūšiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmuto kryptimi vyksta sunkūs mūšiai, priešas ir toliau puola, nuolat naudodamas artileriją ir mesdamas fugasines bombas.

Apie tai teletono eteryje sakė 26-osios artilerijos brigados atstovas spaudai vyresnysis leitenantas Olegas Kalašnikovas.

Anot jo, priešas kontratakuoja Bachmuto kryptimi, aktyviausiai jis veikia šiauriniame flange prie Verchivkos ir Bohdanivkos. „Ir pietiniame flange labai karšta – tai Kliščijivka, Andrijivka, kur priešas kontratakuoja nedidelėmis grupėmis, nuolat dirba artilerija ir dalyvauja aviacijos komponentas – tai valdomos 250 kilogramų sveriančios, labai sprogios aviacinės bombos. Priešas bando vis arčiau priartėti prie apgyvendintų vietovių. Kontratakuoja. Bet nesėkmingai“, – sakė Kalašnikovas.

Jis pažymėjo, kad priešas nesirūpina savo personalu, puola savotiškomis bangomis, dirba nedidelės 8-10 žmonių grupės.

„Mes stebime jų beprotišką taktiką, kai tiesiog prarandami žmones, bet bandoma žengti į priekį. Jam svarbios mūsų aukštumos, kurias pasiekėme - tai Andrijivka ir Kliščijivka, kurios suteikia galimybę tiesiogiai valdyti geležinkelį ir dalį Bachmuto miesto“, – pabrėžė 26-osios artilerijos brigados atstovas spaudai.

 

Anot jo, situacija gali būti gana dinamiška, kai kai kurios pozicijos pasikeičia. „Buvo tokių situacijų, kai įsibrovėliai tyčia likdavo pozicijose kaip masalas – kai mūsų daliniai įžengdavo, jie smogdavo ne tik į mūsų personalą, bet negailėjo savųjų“, – sakė Kalašnikovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad buvo atvejų, ypač šį rudenį, kai okupantai Andrijivkoje apšaudė savo kariškius. Tuos, kurie pasidavė. Anot jo, tokių atvejų, kai okupantai šaudo į savuosius, pasitaiko dažnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: