Ukrainoje prasidėjo audra. Kas vyksta su Zalužnu  (1)

Puolimai prieš Ukrainos kariuomenės vyriausiąjį vadą nesiliauja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deputatė Mariana Bezuglaja, atstovaujanti partijai „Liaudies tarnas“, toliau kritikuoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą Valerijų Zalužną. Prieš tai ji pareiškė, kad kariuomenės vadovybė esą neturi 2024 m. plano, o dabar vyriausiąjį vadą apkaltino „užsakomaisiais straipsniais“ žurnale „The Economist“ ir „rūpesčiu dėl reitingų“. 

Apie tai ji parašė savo „Facebook“ puslapyje.

Komentuodama „The Economist“ straipsnį, kuriame cituojamas šaltinis Ukrainos vyriausybėje, teigiantis, kad tarp Zalužno ir prezidento Volodymyro Zelenskio esą kilo konfliktas, Bezuglaja sakė, kad Glavkomas tokią medžiagą į Vakarų spaudą neva deda per „Ukrainskaja pravda“ savininką Tomašą Fialą ir „UP“ vyriausiąjį redaktorių Sevgilijų Musajevą.

Bezuglaja pareiškė, kad Zalužnas gali būti suinteresuotas reitingais. 

„Jei jus domina reitingai, jūsų kariniai šansai kasdien mažėja“, - rašė ji. 

Tuo tarpu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas ir tinklaraštininkas Anatolijus Štefanas, komentuodamas kaltinimus Zalužnui, pažymėjo, kad kariuomenės ir jos vadovybės diskreditavimas vyksta su tyliu Bezuglajos partijos kolegų sutikimu. 

 

„Suprantu, kad visų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir jų vadovybės diskreditacija vyksta su tyliu partijos kolegų sutikimu ir ne tik. Buvę veteranai, savanoriai, visuomenės veikėjai kaip vandens į burną prisisėmę: nė vienos reakcijos, nė vieno komentaro, nė vienos žinutės, smerkiančios šiuos veiksmus. Absoliutus melas, manipuliacijos, visiškas purvas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kryptimi. Ir visa tai iš Aukščiausiosios Rados deputato karo metu. Nepriminsiu, kam tai paranku. Jie jau iš karto pacitavo tai pas save“, - rašė jis savo „Telegram“ kanale. 

 

Savo ruožtu Ukrainos kariuomenės savanorių pajėgų atstovas Sergejus Bračukas mano, kad „Zalužno figūros politizavimas“ kenkia šaliai. 

„Galbūt kada nors Zalužnas norės būti politiku. Bet dabar nėra nieko žalingesnio už „Zalužno-politiko“ žaidimą“, - sakė jis. 

Pasak Bračuko, abi grupės daro bendrą žalingą dalyką: „politizuoja dalykus, kurių nereikia politizuoti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(26)
(-4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: