[ŽT] „Tai gudrus ėjimas. Jis pastūmėjo Putiną karui.“ Piontkovskis skelbia rezonansinį pareiškimą  ()

„Jis paleido du savo šunis: Putiną ir Irano politikus.“


Putiną pulti Ukrainą pastūmėjo Kinijos vadovas, su kuriuo V. Putinas susitiko 2022 metų vasarį, per „Espreso.TV“ sakė publicistas Andrejus Piontkovskis.

Politikos ekspertas išsakė savo požiūrį į įvykius G20: „Didžiojo dvidešimtuko susitikime Xi Jinpingo iškalbingai ir akivaizdžiai nebuvo. Tai yra pozicijos demonstravimas. Xi Jinpingas San Franciske suprato: tai, ką jūs ir aš vadiname Ketvirtuoju pasauliniu karu prieš civilizuoto pasaulio šalis, jau pralaimėta.

Politologas išsakė nuomonę, kas galėjo pastūmėti Putiną pasiryžti pulti Ukrainą: „Xi Jinpingas elgėsi gudriai. Jis paleido du savo šunis: Putiną ir Irano politikus. Jis iš tikrųjų pastūmėjo Putiną į karą su Ukraina. Prisimenate, kokia euforiška Putino būsena buvo 2022 metų vasario 5 dieną, kai jis grįžo iš Pekino. Jis taip pat pastūmėjo Iraną: pastaruoju metu padarė keletą didelių paslaugų Iranui. Viskas kovai prieš Izraelį, Ukrainą ir JAV“.

 

Piontkovskis paaiškino, kokia yra Putino ir Kinijos vadovo nauda karuose, kuriuos jie pradėjo bendromis pastangomis: „Putino strategija buvo labai paprasta: jei Ukraina ir Izraelis pralaimės, tai visiškai diskredituos JAV. Visi šie signalai puikiai suprantami Tolimuosiuose Rytuose, o tada Xi Jinpingas beveik plikomis rankomis paimtų Taivaną“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(5)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: