[ŽT] „Tai gudrus ėjimas. Jis pastūmėjo Putiną karui.“ Piontkovskis skelbia rezonansinį pareiškimą  ()

„Jis paleido du savo šunis: Putiną ir Irano politikus.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putiną pulti Ukrainą pastūmėjo Kinijos vadovas, su kuriuo V. Putinas susitiko 2022 metų vasarį, per „Espreso.TV“ sakė publicistas Andrejus Piontkovskis.

Politikos ekspertas išsakė savo požiūrį į įvykius G20: „Didžiojo dvidešimtuko susitikime Xi Jinpingo iškalbingai ir akivaizdžiai nebuvo. Tai yra pozicijos demonstravimas. Xi Jinpingas San Franciske suprato: tai, ką jūs ir aš vadiname Ketvirtuoju pasauliniu karu prieš civilizuoto pasaulio šalis, jau pralaimėta.

Politologas išsakė nuomonę, kas galėjo pastūmėti Putiną pasiryžti pulti Ukrainą: „Xi Jinpingas elgėsi gudriai. Jis paleido du savo šunis: Putiną ir Irano politikus. Jis iš tikrųjų pastūmėjo Putiną į karą su Ukraina. Prisimenate, kokia euforiška Putino būsena buvo 2022 metų vasario 5 dieną, kai jis grįžo iš Pekino. Jis taip pat pastūmėjo Iraną: pastaruoju metu padarė keletą didelių paslaugų Iranui. Viskas kovai prieš Izraelį, Ukrainą ir JAV“.

 

Piontkovskis paaiškino, kokia yra Putino ir Kinijos vadovo nauda karuose, kuriuos jie pradėjo bendromis pastangomis: „Putino strategija buvo labai paprasta: jei Ukraina ir Izraelis pralaimės, tai visiškai diskredituos JAV. Visi šie signalai puikiai suprantami Tolimuosiuose Rytuose, o tada Xi Jinpingas beveik plikomis rankomis paimtų Taivaną“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(5)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: