Paslėpti nuo mūsų akių. „Toyota“ parodė niekada nematytus slaptus koncepcinius automobilius (Foto)  ()

Šie koncepciniai automobiliai buvo kruopščiai paslėpti nuo visuomenės, tačiau dabar jie buvo parodyti skaitmenine forma. Kiekvienas iš penkių automobilių išsiskiria neįprastu dizainu ir keletu unikalių sprendimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Toyota“ parodė neįprastus skirtingų epochų koncepcinius automobilius, kurie dar nebuvo viešai pristatyti. Tarp jų – hečbekas, sedanas, mikroautobusiukas, visureigis ir sportinis automobilis. Apie tai rašo „Motor1“.

Koncepciniai automobiliai dažnai demonstruoja būsimų prekės ženklo serijinių modelių dizainą. Šiuos penkis automobilius sukūrė „Toyota CALTY Design Research“ Kalifornijoje, tačiau jų pagrindu pagaminti automobiliai taip ir nebuvo pradėti gaminti.

„Toyota Future High Performance“

„Toyota Future High Performance“ koncepcinis automobilis

1989 m. buvo sukurtas futuristinis sportinis automobilis „Toyota Future High Performance“. Jis pasižymi neįprastu išorės dizainu su uždarais priekiniais ratais, dengtais skaidriu gaubtu ir vienviečiu interjeru. Pagal konstrukciją paspaudus mygtuką variklis pakildavo į išorę, kad važiuojant galėtų atvėsti.

Neįvardytas elektromobilis

Bevardis Toyota koncepcinis automobilis

Šis koncepcinis automobilis neturėjo pavadinimo, tačiau jo dizainas pranoko savo laiką. Visiškai elektrinis hečbekas buvo sukurtas dar gerokai prieš pirmosios kartos „Toyota Prius“ debiutą.

 

Automobilis turi dviejų durų kėbulą su plokščiomis plokštėmis ir supaprastintu siluetu. Be to, ratai aptraukti itin plonomis padangomis, kurios leido sumažinti pasipriešinimą riedant.

X86D

Toyota X86D koncepcinis automobilis

2010-aisiais Toyota svarstė galimybę sukurti X86D sedaną pagal sportinį automobilį GT86. Koncepcinio automobilio kėbulas turėjo daug panašumų su hečbeku, tačiau atskirų durelių gale nebuvo.

 

Pagal planą šis sedanas turėjo gauti keturių cilindrų variklį ir visų varančiųjų ratų sistemą. Tačiau prekės ženklo vadovybė vėliau šios idėjos atsisakė.

„Scion NYC“

Scion NYC koncepcinis automobilis

„Scion NYC“ buvo sukurtas kaip prieinamas futuristinio dizaino miesto automobilis. Koncepcinis automobilis gavo neįprastai supaprastintą kėbulą su dviem vertikaliais priekiniais žibintais.

Vairuotojas ir jo keleiviai sėdėjo aukštai, o tai pagerino matomumą į visas puses. Tačiau nežinoma, kiek tai buvo saugu.

„Toyota Baby Lunar Cruiser“

 

Toyota Baby Lunar Cruiser koncepcinis automobilis

„Toyota Baby Lunar Cruiser“ yra skirtas tyrimų misijoms Mėnulio paviršiuje. Visureigis gavo kompaktiškus elektros variklius, kurie yra įmontuoti į ratus su beorėmis padangomis.

Viduje sumontuota vairasvirtė automobiliui vairuoti. Pavojingam reljefui aptikti pasitelkiamas ir dirbtinis intelektas.

Visos nuotraukos gamintojo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()