„Jų buvo apie 30 ir nuo jų drebėjo namai.“ Kur smogė Ukraina (Video)  ()

Užpultas „Morskoj naftianoj terminal“ ir „Zaliv“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-06 „Jų buvo apie 30 ir nuo jų drebėjo namai.“ Kur smogė Ukraina (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 5-osios rytą laikinai okupuotoje Feodosijoje nugriaudėjo galingi sprogimai. Internete rašė, kad jų buvo apie 30 ir nuo jų drebėjo namai. Vėliau tapo žinoma, kad du dronai atakavo Rusijos okupantų naftos bazę.

Feodosijoje buvo užpultas „Morskoj naftianoj terminal“ („Jūrų naftos terminalas“). Apie tai pranešė „Telegram“ kanalas „Krymskij veter“.

Naftos saugyklą atakavo du dronai-kamikadzės. Pirminiais duomenimis, vienas dronas detonavo ore – naftos bazės teritorijoje nukrito tik skeveldros.

Antrasis dronas nukrito 70 metrų nuo vieno kuro bako. Taip pat žinoma, kad, dronų atakos metu, naftos bazės teritorijoje veikė priešo oro gynybos sistemos. Visų pirma, įsibrovėliai bandė numušti dronus naudodami priešlėktuvinių raketų ir pabūklų sistemą „Pantsir-S1“.

Liudininkų teigimu, sprogimai Feodosijoje įvyko 06:05, 06:08, 06:14 ir 06:25 vietos laiku. Laikinai okupuoto Krymo gyventojai internete rašė, kad girdėjo dronų garsus.

„Morskoj naftianoj terminal“ yra šiaurės rytinėje Feodosijos dalyje. Įmonės teritorijoje yra apie 30 degalų bakų. Taip pat yra geležinkelio bėgiai, kurie leidžia rusų okupantams greitai pervežti degalus ir tepalus visame Ukrainos pusiasalyje.

„Morskoj naftianoj terminal“ yra šimtametę istoriją turinti įmonė, kuri šiandien užima svarbią vietą Rusijos Federacijos infrastruktūroje. Įmonės steigimo tikslas – užtikrinti, kad Krymo Respublikos gyventojų ir verslo subjektų socialiniai ir ekonominiai poreikiai būtų patenkinami teikiant naftos produktus, naftos ir naftos produktų sandėliavimo ir perkrovimo paslaugas“, – teigia įmonės svetainė.

 

„Krymskij veter“ taip pat rašo, kad raketų ataka buvo įvykdyta ir į  „Zaliv“ gamyklą Kerčėje, kur statomi nauji karo laivai Rusijos gynybos ministerijai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: