[ŽT] „Kariuomenė prarado milijardus...“ Smūgis Ukrainai. Kas vyksta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Siguas 2023-12-07 06:00
Nieko gero tokie dalykai Ukrainai ir mums nežada. Kaimyninė draugiškisusia šalis blikuoja pasienį, JAV visi kaip vienas respublikonai prieš pagalbą ukrainai ir blokuoja pagalbą.
Benediktas 2023-12-07 07:18
Viskas arėja prie didelio chaoso pasaulyje ir 3 pasaulinio karo. Ir vakarai labai silpnai atrodo, neturi nei vizijos, nei supratimo, kas vyksta, nei valios. Ir viskas dėl to kad leido troliams dirbti su jų žmonėmis per media. Vakarų piliečiai nesupranta tikros situacijos., o valdžios stengiasi jiems įtikti. Visi stengiasi įkišti galvą į smėlį ir izoliuotis, bei vaizduoti, kad viskas yra gerai. Tai veikia, kol nėra išorės grėsmių.
immortallt 2023-12-07 08:01
Tai JAV nebetiekia ginklų ir amunicijos Ukrainai? Ar tiesiog maskolių grėsmė jau suprantama nebe kaip egzistencinė, o tik higieninė, todėl nebėra tokio susivienijimo ir politikai, ypač populistai ir visokie radikalai pasileidžia plaukus ir tiesiog renkasi reitingus? Kas čia buvo už Trump'ą kaip labai protingą, atvirą ir kuriam žmonės rūpi?
donatasv 2023-12-07 09:34
Man irgi panašiau, kad renkasi reitingus. Vakarai tikrai nenusilpo kai bėda spaudžia į kampą sugeba susėsti ir priimti sudėtingus sprendimus. Kas nusilpo tai rusija kuri iš to biudžiato kas liko bando kažką išvaidint su savo kariuomene. Dauguma politikų vertina rizikas ir supranta, kad rusijai eit prieš EU tiesiog nėra šansų. Ukrainoje įvyko suneštinis balius, atsikratė senos technikos dabar pats laikas atsinaujinti. Bet esminis dalykas visi atsikratė po biškį, o rusija sandėlius purto iš pagrindų. Tai kad ir atstačius pajėgas iki to kas buvo rusijoje prieš karą ką ji sugebės padaryti Europoje? Grėsmes bent jau baltijos šalys vertina adekvačiai t.y. gintis nuo pirmo sienos kirtimo ir neleist įsitvirtinti savo teritorijoje, manau bus panašųs planai kai ir Kijevo puolimas, kada kirto sieną ir partizaninio karo principais buvo parklupdyti ant kelių ir teko bėgt. Tokį pirmą puolimą turi atlaikyt pati valstybė, o tik paskui įsijungs nato pajėgos. Tam bent jau Lietuva tikrai ruošiasi ir rusija visa tai puikiai supranta. Vienintelis klausimas ką daryt su Ukraina. Ar kišt bapkes ir atsiimt visas teritorijas, o gal jai užtenka to kas liko? Ar reik čia mum Ukrainos EU, nato? Kiek bėdos atneš vienas ar kitas variantas. Ir šiuos klausimus manau kelia ne tik radikalai, bet ir EU lyderiai. Gražiai pašneka išlindę prieš kameras mes čia duosim, mes čia padėsim, oj kaip pyzdincim kaip dėsim bet kai reikia duot ir padėt viskas pasikeičia.
Benediktas 2023-12-07 09:45
Ar reikia Ukrainos kariuomenes NATO? Taip, mums reikia Ukrainos kariuomenes ir ekonomikos, kuri tą kariuomenę išsilaikys. Tai stipriausia kariuomene Europoje šiuo metu.
assa 2023-12-07 10:01
imho, ir ukrainiečių valdantysis elitas supranta (gal tik išskyrus Zelenskį), kad nereikia jiems tų teritorijų, kurias rusai antri metai valdo, nebėra ten tiek tų ukrainiečių, privežta rusų pusbomžių,be to, spėju ten tiek viskas apšikta, kad 100+ metų reikės kol išvalysi nuo minų, užteršto grunto, griuvėsių ir t.t. Taip sakant, juoda skylė, kur šimtus mlrd kišt reikės. O ir šiaip, ten daugiau rusų gyvenamos teritorijos, tai vėl- turėtų didelę penktą koloną. Tą supranta ir ES su JAV, tad lieka tampytis tokiu kariavmu, kol tai supras ir UA visuomenė. DĖl Nato, tai kalbos nėra, UA turi čia būti, bet dėl ES- nemanau kad ir mums šiam momentui jų reikia, o jiems dar mažiau reikia veržtis į ES. Nes tuoj iš tos nualintos šalies 1/3 emigruos, o tada nei ekonomikos pakelsi, nei šalies stipria padarysi. Tiesiog duoti krūvą prekybinių lengvatų, duoti pinigų mainais į reformas, lengvai išduoti laikinus leidimus darbintis ES šalyse (dirbtų vyrai,siųstų namo pinigus, kad skatinti vietinę prekybą, bet šeimos turi likti UK, kad norėtų gryžti atgal). Ir nu negali priimti tokios nuskurusios šalies į turtingųjų klubą, per dideli ekonominiai skirtumai, po 10-15 metų -jau galima kažką snekėti.
Benediktas 2023-12-07 10:04
Jei Lietuvai tiek duotų teritorijų už dyką, kad ir užminuotų, tikrai paimtume, atsiminuotume. Ten ir ličio yra ir kitų iškasenų. Klausimas yra tik atsiėmimo kaina. Su žmonėmis paprasta, jei padėjai rusų kariuomenei, skundei palaikančius Ukrainą - geriausiu atvju važiuoji į Rusiją.
donatasv 2023-12-07 10:08
Ukrainos kariuomenė stipri tik kol ją finansuoja vakarai ir panašu, kad Ukraina gerai EU ir nato bet nieks nenori veltis ir gilint konfliktą su rusija. Net ir iš tų pačių sankcijų liko tik pavadinimas. Visi tai mato visi tai supranta bet niekas nieko nedaro. Ir kas iš šito karo išeis laimėtojais? Niekas... rusija apsijuokė, apsidergė jei ir gaus krymą tai bus viskas ką ji išspaus. Liks pralošusi Ukraina greičiausiai dalį savo teritorijos. Uždelstos derybos atves iki to, kad liks neutrali šalis ir jei norės gyvent be karo turės pamirš NATO tikrai, o EU gal dar pavyks.
Benediktas 2023-12-07 10:10
Ar patogus, komforto zonos europietis, kuris turi normalų aprūpintą gyvenimą taip lygiai eis i karą kaip ukrainiečiai ėjo - bent jau karo pradžioje. Labai abejoju. Vakaru kariuomene kainuos dar brangiau. Ukrainieciai - labai pigiai apsiejo.
immortallt 2023-12-07 10:12
Klausimas net ne naudos ar išteklių užimtose teritorijose. Ir ne Ukrainai turėtų būti svarbiausia, kad Ukraina atgautų viską iki paskutinio metro žemių, bet dar ir no man zona maskolių teritorijos sąskaita turėtų būti įvesta. Kam? Tam kad būtų įtvirtinta ne tik maskoliams, bet ir kinams bei visiems kitiems, kad karine agresija teritorinė ekspancija netoleruotina ir nieko nelaimėsi. Jei dabar paliksi bent gabalą teritorijos maskoliams, tai ženklas ir kinams, ir kam tik nori, kad galima užpulti kaimynus, ir net jei nelaimėsi, bet derybose kažką vis tiek gausi. "Paskatinimas už pastangas" Iš sankcijų liko tik pavadinimas Nejuokink. Jei tau atrodė, kad esminės sankcijos apriboti eksportą į maskolyną, tai labai klysti. Eksportas į ten pabrango, jie moka brangiau už tą patį - tai ir buvo tikslas. Jų eksporto apribojimas - ES, t.y. pelningiausia jų rinka, beperka labai mažai. Vamzdynais į ES pardavimas liko tik dviems šalims, kurios priklausomos nuo maskolyno, o ir politikai realiai ten prorusiški. Bet tos šalys nesudaro reikšmingos dalies ES. Vamzdynų pakeisti laivais negali, tai kritimas apimčių yra didžiulis. Kaina gaunama taip - čia nesuveikė ilgu laikotarpiu, dabar sugriežtins tvarką ir 60% jūra eksportuojamos naftos matyt nebeišplauks, arba realiai gaus mažinti kainą. Ir šiaip dėčiau jau ne kažkokias lubas, kad negali pirkti, bet papprastai - nori praplaukti pro Daniją - 40$ už barelį susimokėk.
Benediktas 2023-12-07 10:14
Jau žlugo ta tarptautinė tvraka. Respublikonai sako, kad Meksikos siena ir rinkimai yra svarbiau nei tai.
donatasv 2023-12-07 10:15
Ir labai pigiai parodė rusui jo vietą. Toliau tik spekuliacijos ir manipuliacijos.
donatasv 2023-12-07 10:20
Ir kas iš tų sankcijų? Jų pagrindinis tikslas buvo sugriaut ekonomiką, kad pasitrauktų iš Ukrainos ar pasiekė šitą tikslą? Ar kadanors pasieks? Apsisaugojo savo šiknas vakarai, kad nepajėgtų kėsintis į jų kontroliuojamas teritorijas, o Ukraina lieka už borto.
donatasv 2023-12-07 10:29
Truputuką pritempinėji? Buvo pasakyta šiektiek kitaip. Ukrainos išlikimo klausimas yra labai svarbus ir derėsis, kad būtų skirta pinigų abiem tiek sienai tiek Ukrainai. Bet tikrai nebus skirema tiek, kad išprašytų ruskelį lauk.
Benediktas 2023-12-07 10:38
Tai derasi jau kuris laikas ir nesusidera, respublikonai sako, jei kazkokiu klausimu nepadarys del Meksikos sienos, tai nepatvirtins pagalbos paketo.
immortallt 2023-12-07 11:07
Ai, tai jei sankcija neužbaigia karo iš karto, ne esmė, kad biudžeto pajamas nupjauna per pusę, tai jos nieko nepadarė? Ir kurioje vietoje tu matei skelbiant, kad sankcijų tikslas, vienintelis tikslas, kad būtent dėl sankcijų pabaigtų karą? Meksikos siena tai iš viso yra parodija. Senai stovi ta Meksikos siena ten kur eismas didžiausias. Video net mačiau siena vertikalūs metaliniai stulpai kokie 12 metrų aukščio, Lygūs. Jokių horizontalių sujungimų. Vienas meksikietis įlipa į tokį stulpą prisirišęs virvines kopėčias už nugaros. Pririša tas kopėčias viršuje, permeta į antrą pusę, ir kiti, ne tokie įgudę laisvai tą tvorą įveikia. Čia jau nekalbant apie kartelių tunelius ir t.t. Taip kad tvora tiesiog eilinis populizmas, AKA gražulis. Tokie tie respublikonai ir tėra, jei realiai aktualių klausimų negali iškelti.
donatasv 2023-12-07 11:20
Sankcijų tikslas užspaust ruso ekonomiką, duot ginklų Ukrainiečiui ir užbaigt karą. Ne taip buvo deklaruojama? Pats rėkiai neturės ką ėst, valstybinis aparatas aplamai sužlugs. Neturės kur dėt naftos, kuom pervešti ir t.t. https://www.ceicdata.com/en/indicator/r ... il-exports Neturi pajėgumų? Miršta badu?
immortallt 2023-12-07 12:34
O tai turi ką ėst? Nu omeny ne tai, kad bato padus griaužti turi, bet vartojimas kaip atrodo? Vidutinė pensija 200 Eur. Vidutinė alga 650 Eur, iš esmės visos išlaidos, net ir energetika brango. Paskolų palūkanos astronominės, čia jei spėjai paimti. Bet va įdomu, Vilniuje kainos jau panašios (turto pirkimo/nuomos) kaip Maskvoje, tik prekės/paslaugos jau pas mus brangesnės. Vidutinis kainų skirtumas 30%, o kažkada Maskva buvo tarp brangiausių miestų pasaulyje. O dar sako rublis nenuvertėjo O tai turi kur naftą dėti? "Savanoriškai" sumažino jau naftos gavybą per trečdalį. Dujų dar daugiau. Kaip ten su jų rezervais situacija? Sankcijos naftos eksportui įsigaliojo 2022 m. gruodį. Ką tu nori iš to grafiko, kuris iki 2022 m. pamatyti? Va pirmi trys ketvirčiai iš naftos ir dujų PAJAMOS, ne pelnas, krito 41%: https://www.reuters.com/markets/commodi ... 023-11-30/ Pelnas, ar cash likutis krito daug labiau, nes kaštai ne tik nesumažėjo, bet ir išaugo. Patiems maskoliams pradėjo trūkti degalų, nes nebesugeba išlaikyti naftos perdirbimo pajėgumų veikiančių dėl to, kad matyt kai kuriuos gręžinius teko uždaryti visai, kai naftos perdirbimo gamykla gali paimti tik dalį išgaunamos naftos srauto, o eksporto galimybės nuo to vamzdžio dingo, bet pertekliaus naftos neturi kur sandėliuoti. Na ir dar prisirūkė. Ir čia kad mažėjo 41% dar jiems pasisekė, kad kainas pavyko užkelti. Gamtinių dujų kainos daugmaž normalizavosi ir nieko gero nebegauna kitose rinkose, kad bent kiek kompensuotų nuostolius, o naftos kainų premijas dar gauna. Įdomu kaip seksis Baltijos jūroje praplaukiančią naftą sukontroliuoti. Va čia gilesnė analizė: https://energyandcleanair.org/september ... sanctions/ Iškalbingas grafikas, kai pajamos 30-50% krenta. Gelbėja juos degalų eksportas, tiksliau degalų pabrangimas, ~50% daugiau iš degalų pajamų gauna, ir degalų eksporto jau neapribosi, nes vamzdynais jie ir nepardavinėjo dyzelino.
donatasv 2023-12-07 12:47
Nu ir vistiek neatsakai į pagrindinį klausimą. Ar tai sustabdys ruso pajėgas Ukrainoje? Ar čia jau šitą užsibrėžtą tikslą tyliai pakavojam po kilimu ir sakom visiem, kad tokio tikslo nebuvo? Vakarai aplaužė ruskeliui sparnus, kad jiems patiems nekiltų grėsmė, o toliau dzin. Ne taip? Viskas iš rytų į vakarus ir atvirkščiai kaip ėjo taip eina tik per tarpininkus. Jei principingai būtų siekę savo tikslų tai būtų užrišta viskas.
kestutisz 2023-12-07 13:22
Čia labai blogas supratimas, lyg jie tikrai ėjo ten kažko "vaduoti/gelbėti". Ten tik pretekstas sukelti karą ir net atidavus tas žemes - po kiek laiko atsigavus vėl ieškotų ką nupirkti/"gelbėti" ir eitų toliau. Realiai vienintelis variantas - duoti į dantis ir demilitarizuota buferinė zoną Kurso/Nelgoro/Briansko apskrityse,