„Turėsime palikti Avdijivką.“ 3-4 bangos. „Aidar“ kuopos vadas skelbia, kas nutiko (Video)  ()

Avdijivkos netektis bus pateisinama tik esant vienai sąlygai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Ukrainos karo veteranas, buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas Jevhenij Dikij mano, kad Avdijivkoje klostosi sudėtinga padėtis. Anot jo, ten blogiau jau negali būti, nes rusai daro viską, ką gali. Ten esančios Rusijos pajėgos ukrainiečiams kelia daug problemų. Okupantai Avdijivkoje kuria Bachmutą 2, praktiškai įrodydami savo mėgstamą šūkį „Mes galime tai pakartoti“.

Karo ekspertas apie tai kalbėjo interviu su Anastasia Fedor, kurį galima pamatyti „Fabrika novin“ „YouTube“ kanale.

„Pirmieji puola „Štorm-Z“ daliniai, tai kaliniai. Jie nuvaromi į pirmąsias bangas, jie pasmerkti, nes mūsų gynėjai juos visus nužudo. Tada eina reguliarioji armija: trečia ir ketvirta banga.“

„Ir ji užeina, nes techniškai labai sunku sulaikyti šiuos „mėsos puolimus“, – pabrėžė Dikij. „Tam reikia didžiulio kiekio amunicijos ir gana didelio personalo skaičiaus. Ir čia mes jau turime problemų“.

Galbūt, po kurio laiko, maždaug metų pabaigoje, turėsime palikti Avdijivką, perspėjo karo analitikas. Strateginiu požiūriu tai nebus tragedija ar katastrofa, bet stipriai erzins, turint omenyje, kad Avdijivkos pramoninė zona laikėsi nuo 2014 m.

 

Pasak Dikij, Avdijivkos netektis bus pateisinama tik esant vienai sąlygai: jei tai bus tas signalas, kuris pagaliau išblaivins ukrainiečių užnugarį, ir civiliai supras, kad Ukrainai dar labai toli iki pergalės ir reikia mobilizuotis.

„Jei mes atiduosime Avdijivką, tai bus tik dėl vienos priežasties: neturėjome pakankamai žmonių, kad ją išlaikytume. O tai, kad nėra pakankamai žmonių, nėra kariuomenės problema. Tai yra užnugario problema, kad buvo neparūpinti žmonės“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(3)
(65)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: