[ŽT] „Užlipome ant to paties grėblio...“ Ždanovas skelbia, kas nutiko fronte (Video)  ()

„Pasukome bangą prie Juodosios jūros.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis žmonių kalba apie nesėkmingą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą, nors padėtis nėra tokia vienareikšmiška, kaip atrodo, pažymėjo Olegas Ždanovas. Jei gynybos pajėgoms nepavyko pasiekti reikšmingų laimėjimų sausumoje, tai Juodojoje jūroje Ukrainos reikalai yra daug geresni. Šalis be laivyno sugebėjo praktiškai sunaikinti Rusijos Juodosios jūros laivyną.

Olego Ždanovo interviu galima pažiūrėti „YouTube“.

Karo ekspertas daugiausia dėmesio skyrė gynybos pajėgų sėkmei: „Priešingai, akcentuoju, mano nuomone, didelę sėkmę. Visi pamiršo, kad pasukome bangą prie Juodosios jūros. Šiandien mes daugiau kontroliuojame Juodąją jūrą nei Rusijos Federacija. Padėtis Kryme. Nuolat apšaudome priešo karinius objektus Krymo teritorijoje, situacija ten taip pat mums palanki“.

Kartu Olegas Ždanovas įvardijo nesėkmingo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo sausumoje priežastį: „Kalbant apie kontrpuolimo operacijos sausumos dalį, sakyčiau, kad mums ne visai pavyko įvertinti priešą. Užlipome ant to paties grėblio ant kurio 2022 metų vasarį užlipo Rusijos Federacija, tik mažesniu masteliu. Mes neįvertinome „Surovikino linijos“ (juokėmės iš jos), o mūsų žvalgyba, matyt, apsiribojo tik palydoviniais vaizdais. Kai pamatėme minų laukus 10 km gylyje, tai mums buvo staigmena“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(2)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: