„Sprogstamasis karstas ant ratų“. Beprotiška. Ką rusai padarė su sunkvežimiu (Foto)  (1)

Dinaminės apsaugos negalima įdiegti ant nešarvuotos įrangos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „Telegram“ kanaluose buvo išplatintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas rusiškas sunkvežimis GAZ-66 su dinaminės apsaugos blokais aplink kėbulo perimetrą. Tai mirtina grėsmė okupantams. Apie tai praneša „Forbes“.

Sovietiniame sunkvežimyje GAZ-66 buvo sumontuota dinaminė apsauga „Kontakt-1“. Tačiau norint saugiai naudoti tokio tipo apsaugą, objektas turi būti apsaugotas. Faktas yra tas, kad tokios apsaugos blokas užpildytas sprogmenimis. Dinaminė apsauga veikia taip, kad pataikius sviediniui, sprogstama medžiaga boko viduje sprogsta, kad suardytų ar visiškai nukreiptų sprogimo bangą.

Tuo pačiu metu dinaminė apsauga gali apsaugoti nuo įvairių rūšių amunicijos ir kitų grėsmių, pavyzdžiui, dronų smūgių. Štai kodėl „Kontakt“ ar kitų tipų dinamins apsaugos įrengimas yra populiarus sprendimas tiek Ukrainos ginkluotosiose pajėgose, tiek Rusijos Federacijos armijoje.

 

„Reikalingas pakankamas bazinių šarvų lygis, kad atlaikytų dinaminiams šarvams būdingus sprogimus. Todėl dinaminės apsaugos negalima pridėti prie visų transporto priemonių – šis apribojimas taikomas, pavyzdžiui, sunkvežimiams", – teigiama JAV Kongreso biudžeto biuro ataskaitoje.

 

Rusai akivaizdžiai suprato rizikas, todėl už blokų su sprogmenimis bandė sukurti buferinę zoną ir įtaisė metalines plokštes. Tačiau „Forbes“ pastebi, kad plokštės gali pasirodyti per plonos, ir pagamintos iš netinkamos kokybės metalo. Norint sunaikinti tokį kariuomenės sunkvežimį, pakaks pataikyti į veiną iš apsaugos blokų su sprogstamuoju įtaisu, kad jis susprogdintų visą GAZ-66.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(2)
(58)

Komentarai (1)