„Geras ginklas, bet...“ Ukrainos tankistai skelbia, kas nutiko su „Leopard“ tankais  ()

Sprendimas pristatyti būtent šiuos tankus dažnai kritikuojamas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-07 „Geras ginklas, bet...“ Ukrainos tankistai skelbia, kas nutiko su „Leopard“ tankais  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Ukrainą perduoti vokiečių tankai „Leopard 1“ jau vykdo misijas kovinėje zonoje. Nors jie buvo sukurti septintajame dešimtmetyje ir todėl yra daug senesni už tanką „Leopard 2“, net jie pasirodė veiksmingi prieš sovietinę įrangą. Tai liudija TSN žurnalisto Andrijaus Caplijenkos surinktos Ukrainos karių nuomonės.

Sprendimas pristatyti būtent šiuos tankus dažnai kritikuojamas, ypač dėl silpnų šarvų, tačiau tokiomis sąlygomis, kai Ukrainai reikia didelio kiekio tokio tipo technikos, dešimtys net ir nelabai pažangių leopardų yra stipri atrama.

Be to, kovos sąlygomis tapo aišku, kad šie seni tankai taip pat turi didelių pranašumų prieš sovietinę ir net naują rusišką įrangą.

Kaip komentare žurnalistui pažymėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys, „Leopard 1“ tanko šarvai nėra labai stiprūs, tačiau bet kokiu atveju mašinos gana efektyviai naikina priešo taikinius.

Jis plačiau papasakojo ir apie šio šarvuočio privalumus.

[Leopard 1] Jie turi daug geresnę ugnies valdymo sistemą, daug geresnį balistinių nustatymų mechanizmą, daug tikslesnius šaunamuosius ginklus – jie gali pataikyti į taikinius didesniu atstumu nei sovietiniai ginklai ir turi labai gerą termovizinį taikiklį, leidžiantį pataikyti į taikinius tiek dieną, tiek naktį“, – sakė karys.

 

Ukrainos inžinieriai jau sprendžia problemas, susijusias su šarvais. Ukrainos karys pažymėjo, kad planuojama įrengti papildomą dinaminę apsaugą.

Be to, kaip pažymėjo Caplijenka, šie tankai turi dar vieną labai svarbią savybę.

Neseniai rusai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas ukrainiečių „Leopard 1“ smūgis.

„Dėl dizaino ypatybių, kurių kol kas neverta minėti, apgadinta transporto priemonė buvo evakuota iš mūšio lauko. Tankistai sako: nuo tokių smūgių rusų tankas virsta laužu, o jo įgula – lavonais. O vokiškas buvo išsiųstas remontui ir netrukus su savo ekipažu grįžo į tarnybą“, – pastebi žurnalistas.

 

Vokietija neseniai suteikė Ukrainai dar vieną karinės pagalbos paketą: dar 10 tankų „Leopard 1A5“ ir daug kitų būtinų ginklų.

Be to, Ukrainos vyriausybė ir Vokietijos įmonė „Rheinmetall“ sudarė susitarimą dėl „Leopard 1“ tankų, įskaitant 25 pagrindinius kovos tankus „Leopard 1A5“, penkis šarvuotus gelbėjimo automobilius „Bergepanzer 2“ ir du tankus vairuotojams, tiekimo. Pristatymas turėtų įvykti kitais metais. Taip pat žinoma, kad Lietuvos kariuomenė, kartu su Vokietijos gynybos pramone, remontuos per kautynes ​​Ukrainoje apgadintus „Leopard“ tankus.​​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(3)
(83)

Komentarai ()

Susijusios žymos: