[ŽT] Nepalas skelbia ultimatumą Rusijai. Kas vyksta  ()

Sužinojęs, kad žuvo šeši Rusijos kariuomenėje tarnavę kariai, Nepalas pareikalavo, kad Maskva neimtų Nepalo piliečių į Rusijos kariuomenę ir nedelsdama grąžintų visus jau ten esančius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Reuters“.

Nepalo kariai, vadinami Gurkomis, tarnauja Didžiosios Britanijos ir Indijos kariuomenėse nuo Indijos nepriklausomybės paskelbimo 1947 m. pagal trijų šalių susitarimą.

Nedidelė Himalajų šalis, įsiterpusi tarp Kinijos ir Indijos, nėra sudariusi tokio susitarimo su Rusija, kuri 2022 m. vasario mėn. įsiveržė į Ukrainą ir nuo to laiko kariauja.

Nepalo vyriausybė pareiškime nurodė, kad žuvo šeši jos piliečiai, tarnaujantys Rusijos kariuomenėje, tačiau nepateikė jokių detalių.

„Nepalo vyriausybė paprašė Rusijos vyriausybės nedelsiant grąžinti jų kūnus ir išmokėti kompensacijas jų šeimoms“, - nurodė Užsienio reikalų ministerija.

Pareiškime taip pat sakoma, kad dedamos diplomatinės pastangos išlaisvinti vieną Nepalo pilietį, kuris tarnavo Rusijos kariuomenėje ir buvo paimtas į nelaisvę Ukrainoje. Nepalas taip pat paragino savo piliečius nestoti į karą kariaujančios šalies kariuomenę.

 

Anglų kalba leidžiamas laikraštis „The Kathmandu Post“ citavo Nepalo ambasadorių Maskvoje Milaną Radžą Tuladharą, kuris teigė, kad Rusijos kariuomenėje tarnauja 150-200 Nepalo samdinių.

Milijonai Nepalo piliečių dirba civilinį darbą, daugiausia kaip darbininkai pramonėje ir statybose Pietų Korėjoje, Malaizijoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(57)
(1)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: