„Atsidurs siaubingoje padėtyje.“ Dabar Gajana to gailisi (Foto)  (2)

Jei Venesuela bandys jėga aneksuoti Esekibo regioną, Gajanos gynybos pajėgos atsidurs siaubingoje padėtyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Istorikas, šaunamųjų ginklų ekspertas Matthew Moss soc. tinkle „X“ pasakoja, kiek kiek iš tikro galinga Gajanos kariuomenė.

„Jei Venesuela bandys jėga aneksuoti Esekibo regioną, Gajanos gynybos pajėgos atsidurs siaubingoje padėtyje. Gajanos kariuomenę sudaro šiek tiek mažiau nei 4000 žmonių, įskaitant rezervistus. Jie turi minimalius aviacijos išteklius ir naudoja sovietų gamybos priešlėktuvinius ginklus „Strela-2“.

Jie valdo 3 įvairių struktūrų, dydžių ir pajėgumų batalionus. Atrodo, kad jie daugiausia ginkluoti AKM ir AK-56 tipo ginklais. Kalbant apie pagalbinius ginklus, jie naudoja 81 mm minosvaidžius ir turi Brazilijos gamybos patrankinių ratinių šarvuočių „EE-9 Cascavel“ (neaišku, ar jie tinkami naudoti).

 

Jie turi tik 3 lengvuosius „Bell“ sraigtasparnius (buvo 4, vienas sudužo vakar). Jie turi specialiųjų pajėgų elementą ir pagalbinį korpusą. Jeigu Gajanos kariuomenei teks susidurti su Venesuelos pajėgomis konvenciškai be paramos, jiems tai bus košmaras...“, – rašo Matthew Moss.

 

Soc. tinklo „X“ vartotojas @Bunkerfur pastebi, kad Gajana pagal BVP vienam gyventojui yra viena turtingiausių Pietų Amerikos šalių. Turint galvoje jų istoriją su Venesuela, labai kvaila, kad jie skyrė vos 0,6 % savo BVP gynybai.

„Taip, jie taip pat šiek tiek sumažino biudžetą. Dabar jie to gailisi“, – jam pritaria Matthew Moss.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(11)
(30)

Komentarai (2)