„99,9 proc. gyventojų pasirengę mirti.“ Rusijoje prasideda nesuvokiami dalykai  (2)

Pasaulis per mažai dėmesio skiria grėsmingiems įvykiams Rusijos viduje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei pagalba bus nutraukta ir Ukraina bus priversta pripažinti Rusijos pergalę, rezultatas bus ne taika, o Maskvos pasiruošimas naujam karui.

„Karas Ukrainoje suaktyvino sovietinį totalitarinį psichologinį palikimą Rusijoje, kuris iš dalies užgeso, bet niekada neišnyko. Išsilaisvinusi iš Vakarų ryšių nustatytų suvaržymų, Rusija tapo pavojingesnė nei Šaltojo karo įkarštyje. Militarizaciją lydi nacionalistinio fanatizmo proveržis“, - rašo amerikiečių žurnalistas, knygų apie Sovietų Sąjungos žlugimą ir posovietinę Rusiją autorius Davidas Satteris straipsnyje laikraščiui „Wall Street Journal“, pranešė Censor.net, remdamasis ZN.UA.

Ateinančių trejų metų biudžete, kurį V. Putinas pasirašė pirmadienį, 2024 m. išlaidos gynybai didinamos beveik 70 proc. Su karu susijusios pramonės šakos demonstruoja stulbinamą augimą. Tačiau jį sunku išlaikyti nemažėjant pragyvenimo lygiui, o bet koks karinių išlaidų mažinimas sukeltų didžiulį struktūrinį šoką.

Interviu televizijai „Rossija-1“ V. Putinas sakė, kad 99,9 proc. rusų yra pasirengę paaukoti gyvybę už šalį. Per televiziją transliuotame kreipimesi į moksleivius rugsėjo 1-ąją, pirmąją mokslo metų dieną, jis sakė, kad „supranta, kodėl mes laimėjome Didįjį Tėvynės karą“, kaip Rusija vadina Antrąjį pasaulinį karą.

„Neįmanoma nugalėti tokios tautos su tokiu požiūriu. Mes buvome absoliučiai nenugalimi ir išlikome nenugalimi“, - sakė V. Putinas.

Žuvusiųjų skaičius auga, tačiau Rusija švenčia. Anksčiau nereikšmingas „kariniam-patriotiniam ugdymui“ skirtas biudžetas buvo smarkiai padidintas ir naudojamas nuolatiniams patriotiniams mitingams mokyklose ir stadionuose.

 

Infliacija padarė savo, tačiau rusai įpratę patys auginti maistą ir konservuoti jį žiemai. Kartu karas suteikė naujų galimybių. Prieš Ukrainą kovojančių karių atlyginimas siekia apie 2 100 JAV dolerių – beveik 14 kartų daugiau nei vidutinis atlyginimas skurdžiausiuose Rusijos regionuose. Kai karys žūsta, jo šeima gauna apie 55 000 JAV dolerių išmoką, o tai Rusijos standartais prilygsta pasakiškam turtui.

Tuo tarpu istorija perrašoma iš naujo. Rusija vaizduojama kaip apgulta tvirtovė, ginanti ne tik save, bet ir visą civilizaciją. Naujuose vidurinių mokyklų vadovėliuose teigiama, kad į Ukrainą įsiveržę Rusijos kariai rado įrodymų apie masines civilių žudynes, kad JAV ir kitos Vakarų šalys naudoja Ukrainą kaip „sugniaužtą kumštį“, nukreiptą į Rusiją, ir kad Vakarai siekia destabilizuoti Rusijos Federaciją.

 

Rusijos virtimas karo mašina pranašauja būsimą konfliktą, jei bus sudarytas taikos susitarimas su Ukraina. Maskva nesilaikys jokio susitarimo.

Rusijos padėtį pasaulyje lemia asmeniniai jos valdovų interesai. Karo sąlygomis jie nacionalinį fanatizmą pavertė raktu į valdžios išlaikymą.

„Rusijos pergalė sustiprins gyventojus apėmusią karo psichologiją, kurios neįmanoma atsisakyti nesukeliant pavojaus patiems lyderiams. Jei jiems bus leista laimėti Ukrainoje, jie gins savo pozicijas, siekdami naujų laimėjimų, taip sukeldami didžiulę ir ilgalaikę grėsmę Vakarų saugumui“, - perspėja Satteris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(164)
(32)
(132)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: