„Pažiūrėkite į Lenkiją. Europa turi skubiai ruošis.“ RUSI ekspertas pasibaisėjęs, ką padarė Vokietija  ()

Ekspertas perspėja Europą dėl rimtesnės grėsmės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis daugiau ekspertų ragina Europą labiau kontroliuoti savo saugumą, o ne taip stipriai pasikliauti Jungtinėmis Valstijomis.

Vienas iš jų – profesorius Justinas Bronkas, Karališkojo jungtinių tarnybų instituto (RUSI), pirmaujančio Didžiosios Britanijos gynybos ir saugumo tyrimų centro, ekspertas.

Naujausioje analizėje jis rašo, kad Europa turi skubiai pasirengti suvaldyti Rusiją be didžiulės JAV paramos. Bronkas pažymi, kad Rusija pripažino, jog jos laukia užsitęsusi karinė kampanija. Daugelio ekspertų nuomone, Rusija jau gyvena karo ekonomikoje. Bronkas taip pat mano, kad Rusija pakeitė savo ekonomiką, kad galėtų palaikyti karinius veiksmus.

„(Rusijos) tikslas – sutriuškinti Ukrainą ir išnaudoti Vakarų rėmėjų galimybes ir norą tiekti transporto priemones, amuniciją ir ginklus“, - rašo jis.

Bronko teigimu, Europa, išskyrus Lenkiją, nesugebėjo investuoti į pramoninę gamybą ir didinti išlaidų gynybai. Pavyzdžiui, Vokietija į savo ginkluotųjų pajėgų modernizavimą investavo tik 1,5 mlrd. eurų, t. y. tik nedidelę dalį iš paskelbtų 100 mlrd. eurų.

 

RUSI paskelbtame straipsnyje Bronkas ragina Europos šalis skubiai investuoti į artilerijos sviedinių, atsarginių dalių ir priešlėktuvinių raketų gamybą. Jo teigimu, mažų žingsnių nepakanka, gamybą būtina gerokai padidinti.

Bronko teigimu, Europos oro pajėgos ypač turėtų skubiai įsigyti specialiosios ginkluotės, apmokyti personalą ir sutelkti dėmesį į ginklų, galinčių išjungti priešlėktuvinę gynybą, kūrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(192)
(10)
(182)

Komentarai ()