„Situacija pereina į panikos režimą.“ Rusijoje prasideda netikėta audra (Video)  ()

Rusijoje trūksta vištų kiaušinių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-11 „Situacija pereina į panikos režimą.“ Rusijoje prasideda netikėta audra (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje trūksta vištų kiaušinių. Rusus ištiko panika, ką liudija tuščios lentynos ir smarkiai kylančios kainos. Prekės nyksta net Rusijos Federacijos regionuose, kurie kiaušiniais buvo visiškai apsirūpinę, ir dideliuose Rusijos prekybos centruose. Apie tai pranešė Rusijos „Telegram“ kanalas „Vremia gozzakupok“.

Analitikai pastebi, kad kiaušinių dingimas primena „grikių“ krizę Rusijoje 2014 ir 2020 metais, kai gyventojai  iš lentynų šlavė kruopas ir dėl to kilo spekuliacinė kaina. Pasak ekspertų, infliacijos lygis Rusijos agropramoniniame komplekse siekia apie 40 proc. Kainos kyla į viršų.

„O kas su kiaušiniais? Jei pažvelgtumėte į savrankiškus regionus: Sverdlovsko ir Čeliabinsko sritis, tada teisinga kaina ten jau yra 119-148 rubliai. Tačiau visa šalis nėra visiškai apsirūpinusi, o rinka susiduria su daugybe iššūkių: baigėsi vasaros atostogos, nutrūko tiekimas iš Baltarusijos, smarkiai išaugo kaštai (rublio kritimas ir kuro bei tepalų kainų kilimas)“, – rašoma pranešime.

Rusijos ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas rašo, kad dėl kilusios panikos gerai uždirbs Rusijos verslininkai.

 

„Ir vėl apie kiaušinius. Situacija pereina į panikos režimą. Kiaušiniai smarkiai brangsta arba pradeda nykti net tuose regionuose, kurie pakankamai pajėgūs apsirūpinti šiuo produktu. Tai klasikinė vartotojų panika, kuri yra niekuo, išskyrus baime, nepateisinta. Ja galima manipuliuoti turint konkrečius interesus. Panika padeda kiaušinių gamintojams pereiti prie spekuliacinio scenarijaus su interesu užsidirbti perteklinį pelną“, – rašo jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(4)
(87)

Komentarai ()