Kiek žmonių gyvens Ukrainoje po 10 metų. Demografas skelbia skaičius  ()

Per ateinančius 10 metų Ukrainos gyventojų skaičius gali pasiekti 30 mln. žmonių. Šia prognoze pasidalijo Ukrainos nacionalinės mokslų akademijos demografijos ir socialinių tyrimų instituto vyresnysis mokslo darbuotojas, demografas Oleksijus Pozniakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip jis pažymėjo interviu „RBC-Ukraina“, toks gyventojų skaičius leis šaliai normaliai funkcionuoti ir vystytis. Tačiau tai galima pasiekti tik tam tikromis sąlygomis.

„Labiausiai tikėtina, kad Ukrainos gyventojų skaičius priartės prie 30 mln. Ir tai su sąlyga, kad bus vykdoma veiksminga migracijos politika. Tuomet bus galima daugiau ar mažiau stabilizuoti padėtį šiame lygyje“, - aiškino jis.

Kartu Pozniakas sako, kad tai yra „daugiau ar mažiau normalus“ scenarijus. 30 mln. riba nėra gyventojų skaičiaus mažėjimo riba. Pasak demografo, teritorijos vystymąsi galima išlaikyti pakankamame lygmenyje.

„Juolab, kad vis dar turėsime dalį teritorijų, besiribojančių su valstybe agresore, kurios yra neramios ir negausiai apgyvendintos“, - sakė mokslininkas.

Tam tikrą gyventojų skaičių reikia išlaikyti ir šalies rytuose. Tačiau didelis šių teritorijų apgyvendinimo tankumas gali būti pavojingas patiems gyventojams.

 

„Atitinkamai tokiomis sąlygomis gyvenamumui visuose regionuose palaikyti pakaks 30 mln. gyventojų“, - pabrėžė Pozniakas.

Kartu jis pažymėjo, kad minimalus gyventojų skaičius, kuris jau gali būti kritiškai svarbus valstybės funkcionavimui, yra 20 mln. gyventojų riba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(11)
(0)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: