[ŽT] Britų žvalgyba: rusai turi problemų naktimis  ()

Jungtinės Karalystės žvalgyba išanalizavo problemas, su kuriomis susiduria Rusijos pajėgos per naktines kovines operacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Jungtinės Karalystės žvalgybos, daugybė pranešimų pabrėžia tendenciją, kad Rusijos kariai turi problemų vykdydama kovines operacijas naktį. „2023 m. lapkričio pabaigoje socialinio tinklo vartotojas, pasiskelbęs esąs Chersono regione kovojantis rusų karys, atkreipė dėmesį į naktinio matymo prietaisų ir specialių dronų kamerų trūkumą“, – rašoma pranešime.

Analitikai atkreipia dėmesį į tai, kad naktinio matymo prietaisai dažnai patenka į įrangos, kurios Rusijos daliniai prašo iš savo šeimų ir rėmėjų, sąrašus. Tuo tarpu Ukrainos kariai dažnai gauna naktinio matymo įrangą iš tarptautinių partnerių.

Jungtinės Karalystės žvalgyba pažymi, kad šios rusų problemos susijusios ir su tuo, kad karinėse pratybose Rusijoje retai skiriama dėmesio mokymams naktį.

 

„Vietoje to, dažniausiai rengiami dieniniai mokymai, siekiant padaryti įspūdį atvykusiems vyresniems karininkams. Bet (minėtas) rusų karys teigė, kad Ukrainos pajėgos daugiausia juda naktį“, – teigiama Jungtinės Karalystės žvalgybos ataskaitoje.

(16)
(1)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: