Vokietijoje skelbiamas karas „botnetams“  (7)

Vokietijos valdžia paskelbė apie federalinės kovos su „botnetais“ programos pradžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinis šios programos tikslas – padaryti šalies gyventojų kompiuterius saugesniais. Vokietijos valdžia nebenori būti šalių-lyderių dešimtuke pagal trojanų naudojimą.

Šiai programai ketinama skirti 2,7 milijonus dolerių. Jos veiksmus koordinuos šalies Vidaus reikalų ministerija ir Federalinė informacinės politikos komisija.

Programos metu ketinama informuoti apkrėstų kompiuterių savininkus, kad jų aparatai pateko į „botnetą“. Gyventojai bus informuojami elektroniniu paštu ir telefonu. Be to, tokie vartotojai bus atjungti nuo interneto, kol iš kompiuterio nebus pašalinti virusai. Apkrėstų kompiuterių savininkai bus nukreipiami į specialų tinklalapį, kuriame vartotojais galės sužinoti visą informaciją apie patekimo į „botnetą“ keliama pavojų. Tinklalapyje taip pat bus pateikiamos apkrėstų kompiuterių gydymo programos.

Jei savo jėgomis ar tinklalapyje pateikiamų programų pagalba kompiuterio išgydyti nepavyko, interneto tiekėjas privalo padėti vartotojui. Kol kas programoje dalyvauja penki Vokietijos interneto tiekėjai. Jei programa pasiteisins, interneto tiekėjų skaičius bus padidintas.

Panašios programos buvo sėkmingos Australijoje, Pietų Korėjoje, Japonijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)