Rusija puola Kyjivą. „Tai pats pavojingiausias ginklas.“ Jie tai daro slapta (Video)  ()

Rusijos Federacija panaudojo negausias balistines raketas, kad pataikytų į energetikos objektą Kyjive. Tačiau nepaisant to, oro gynyba numušė visus priešo taikinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė Kyjivą atakuoja daugiausia naktį. Pasak oro pajėgų atstovo Jurijaus Ihnato, taip yra dėl strateginių infrastruktūros objektų išdėstymo.

Komentare „RBC-Ukraine“ J. Ignatas pažymėjo, kad priešas „numatė daug taikinių, į kuriuos nori pataikyti“.

„Todėl Kyjivas, tiesą sakant, yra saugomas daugelio sistemų, nes čia smogiama dažnai ir pavojingiausiais ginklais“, – pažymėjo karinių oro pajėgų atstovas.

J. Ihnatas pažymėjo, kad oro antskrydžio signalizacija tokiais atvejais įjungiama „kartu su pirmąja oro gynybos operacija“.

Rusai bando slapta atakuoti Ukrainos miestus iš antžeminių balistinių paleidimo įrenginių, pridūrė ginkluotųjų pajėgų pranešėjas.

„Tokie dalykai su signalizacija pietuose yra nuolatiniai. Chersone girdėti sprogimai, kas atsitiko? Priešas naudojo arba raketų, arba patrankų artileriją, arba S-300. Jis tai daro slapta, naktį ištraukia įrangą“, – sakė J. Ihnatas.

Kiek S-400 raketų turi priešas?

Ihnatas tvirtina, kad priešas turi nedaug S-400 raketų, o S-300 negali pasiekti Kyjivo. Mažiausiai du kartus Rusijos Federacija atakavo sostinę iš Briansko srities.

„Pasienyje įrangos nestato, jos ten bus matomos. Ji pastatyta už šimto kilometrų nuo sienos, už 50“, – aiškino J. Ihnatas.

 

Išpuolis prieš Kyjivą gruodžio 13 d.

Vakar vakare Rusija atakavo Kijevą su 10 raketų S-400. Visi priešo taikiniai buvo numušti, tačiau nuolaužos sugadino miesto infrastruktūrą ir stovinčius automobilius. Žinomos 53 aukos, tarp jų 6 vaikai.

Po naktinės atakos Kyjive prezidentas V. Zelenskis pabrėžė, kad Ukrainai reikia daugiau oro gynybos sistemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(6)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: