Nerealu! Kai kurios šalys „artėja“ prie sprendimo siųsti savo karius į Ukrainą. Kandidatė Nr. 1  ()

Ukrainos diplomato teigimu, kariškiai atlieka skaičiavimus dėl galimo savo kariuomenių panaudojimo Ukrainoje, tačiau politikai to niekada viešai nepripažįsta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Ukrainos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Vadimas Prystaiko teigė, kad yra šalių, kurios svarsto galimybę siųsti savo karius padėti Kijevui kovoje su Rusijos Federacijos agresija. Taip diplomatas pasakojo interviu „Laisvės radijui“.

Prystaiko minėjo, kad prasidėjus plataus masto karui britų žurnalistai dažnai pabrėždavo, kad jų šalis, laimei, neprivalo siųsti savo piliečių į karą.

Diplomatas pažymėjo, kad žurnalistams bandė atkreipti dėmesį į galimus sunkumus, kurie kiltų, jei Vakarų valdžiai vis tiek tektų siųsti savo ginkluotąsias pajėgas į Ukrainą. Anot jo, tokie žodžiai buvo suvokiami kaip „labai nemalonūs“, tačiau tokie pokalbiai būtini.

„Prezidentas Zelenskis dabar sako, kad jei mums pritrūks pajėgų, pritrūks karių, pritrūksime ginklų, kurių jūs mums nepristatote, turėsite priimti sprendimą padėti mūsų ginkluotosioms pajėgoms. Ir yra šalių, kurios artėja prie šio sprendimo“, – pažymėjo politikas.

Anot Prystaiko, Jungtinė Karalystė yra „pirma šiame sąraše“, tačiau politikai to niekada viešai nepripažįsta. Jis tvirtina, kad iš tiesų kariuomenė skaičiuoja galimo savo kariuomenės panaudojimo atveju.

 

Paklaustas, kokiomis sąlygomis į Ukrainą gali būti siunčiamos užsienio pajėgos, Prystaiko sakė, kad tai yra „katastrofiška karo raida“ ir „okupacijos tęsinys“.

Diplomatas pabrėžė, kad, priešingai nei teigia Vladimiras Putinas, jokia demokratinė valstybė nėra pasiruošusi tokiam žingsniui ir neplanuoja atakos prieš Rusijos Federaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(3)
(75)

Komentarai ()