[ŽT] „Tai įeis į istoriją“ - už ką Kuleba pagyrė Scholzą  ()

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pagyrė Scholzą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba interviu „Bild“ sakė, kad Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo veiksmai ES viršūnių susitikime Briuselyje įeis į istoriją. Būtent Vokietijos kancleris pasiūlė Viktorui Orbanui laikinai išeiti iš posėdžių salės, kai šalys balsavo už derybų dėl Ukrainos stojimo į ES pradžią. Vengrijos premjerui nereikėjo keisti pozicijos Ukrainos atžvilgiu, o ES šalys priėmė reikiamą sprendimą.

„Tai, ką Vokietijos kancleris Olafas Scholzas padarė viršūnių susitikime siekdamas pašalinti Vengrijos veto grėsmę, įeis į istoriją kaip Vokietijos lyderystės Europoje pavyzdys. Šią savaitę kancleris užsitarnavo didžiulį nuoširdų ir pelnytą džiaugsmą ukrainiečių širdyse“, – sakė Kuleba.

Jis teigė, kad dar 2022 metų gegužę jo raginimai Vokietijai imtis vadovės vaidmens Ukrainos kandidatės į ES statuso suteikimo procese buvo nesuprasti.

 

„Vokietija nenori būti lydere“, – man Berlyne sakė ekspertai ir politikai. Džiaugiuosi, kad Vokietijos politiniai sprendimai nuo to laiko pasikeitė. Galiu tik tikėtis, kad tai žymi platesnį ir negrįžtamą Vokietijos požiūrio į lyderystę pokytį“, – sakė Ukrainos ministras.

(44)
(0)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: