„Ukraina dar turi didelių planų.“ 2024 m. gali laukti didelis siurprizas  ()

Zalužnas gali įvykdyti praėjusios vasaros planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos laikraštis „Welt“ rašo, kad 2024 m. Ukrainos planuojamas kontrpuolimas, matyt, bus toks pat, kokį šiai vasarai suplanavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas.

Apie tai „Welt“ rašo remdamasis Vokietijos saugumo ekspertu ir politikos konsultantu Nico Lange‘u, praneša Censor.NET, remdamasis „Ukrainskaja Pravda“.

„Welt“ įsitikinęs, kad nors Ukrainos kontrpuolimas akivaizdžiai atsidūrė aklavietėje, o Vakarai nesiryžta jo remti, esama ženklų, kad Kyjivas rengia planą.

Po nesėkmingo Ukrainos kontrpuolimo visuomenėje pasklido pesimizmas. Blogos žinios apie amunicijos trūkumą Ukrainos ginkluotosiose pajėgose, karių trūkumą, ginklų sistemų tiekimo iš Vakarų trikdžius ir ukrainiečių moralės smukimą pakurstė niūrias nuotaikas.

„Daugelis žmonių pamiršta, kad dauguma tankų ir šarvuotųjų transporterių vis dar yra, ir kad daugelis žadėtų ginklų vis dar pristatomi“, - teigia Vokietijos saugumo ekspertas ir politikos konsultantas Nico Lange‘as.

Tai pasakytina, pavyzdžiui, apie 200 vokiškų tankų „Leopard 1“, iš kurių į Ukrainą atvyko tik apie 30.

Be to, Ukraina vis dar gali naudotis daugiau kaip 95 proc. visų Vakarų tiekiamų ginklų sistemų, nes jos dar nebuvo panaudotos kontrpuolimui. Tokius duomenis apskaičiavo Nyderlandų atvirojo kodo interneto svetainė „Oryx“, analizuojanti duomenis apie karinės įrangos tiekimą ir sunaikinimą.

 

Leidinyje pažymima, kad pietuose Ukrainos karinių jūrų pajėgų daliniai laiko ir plečia placdarmą netoli Chersono, Rusijos okupuotame Dniepro upės krante. Nuo čia iki Rusijos okupuoto Krymo pusiasalio – tik 60 kilometrų. Tai buvo silpna Rusijos kariuomenės vieta, nes Ukraina privertė iš ten pasitraukti Juodosios jūros laivyną ir sunaikino svarbias priešlėktuvinės gynybos sistemas bei kitus Rusijos karinius objektus.

„Ukraina vis dar turi didelių planų. Tai liudija pageidaujamų ginklų sąrašas, kurį Ukraina nusiuntė Jungtinėms Valstijoms“, - sakė Lange'as.

Žiniasklaidos pranešimais, vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas niekada nepritarė puolimui be oro paramos ir sutiko su juo tik „dėl politinių priežasčių“, tačiau vėliau „didysis kontrpuolimas“, turėjęs vesti į Melitopolį ir Berdianską, galiausiai buvo atšauktas.

 

Žurnalistai priduria, kad Zalužnas, nusprendęs pulti mažais daliniais, išgelbėjo savo karių gyvybes, užsitikrino ginklų sistemas iš Vakarų ir laimėjo svarbaus laiko.

„Ukraina tikriausiai kaupia išteklius naujam kontrpuolimui kitais metais. Vienas iš atspirties taškų galėtų būti Chersono placdarmas. Turėdama reikiamų naikintuvų, atakos sraigtasparnių ir dronų, Ukraina galėtų suteikti pakankamą paramą savo kariuomenei judėti į priekį, juolab kad šiame regione beveik nėra Rusijos įtvirtinimų. Tai būtų būtent toks kontrpuolimas, kokį Zalužnas tikriausiai turėjo omenyje nuo pat pradžių“, - rašoma leidinio išvadose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(2)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: