[ŽT] „Tūkstančių rusų deportacija.“ Latvija tuoj žengs precedento neturintį žingsnį  ()

Latvija priverstinai išsiųs iš šalies daugiau kaip tūkstantį jos teritorijoje gyvenančių Rusijos piliečių, kaip pareiškė Pilietybės ir migracijos departamento vadovė Maira Rozė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio mėn. departamentas pranešė daugiau kaip 3,2 tūkst. rusų apie leidimų gyventi šalyje galiojimo pabaigą ir nurodė jiems išvykti iš šalies iki 2023 m. lapkričio 30 d. Norėdami toliau gyventi šalyje, jie turėjo išlaikyti latvių kalbos egzaminą, kurio mokėjimą A2 lygiu Latvijos Seimas nuo šių metų rugsėjo 1 d. nustatė kaip privalomą norint gauti leidimą gyventi šalyje.

Po to, kai 61 proc. rusų, užsiregistravusių laikyti latvių kalbos egzamino, jo neišlaikė iš pirmo karto, respublikos valdžia pratęsė jo laikymo terminą dvejiems metams, šiam laikotarpiui išduodant laikinus dokumentus.

„Matome, kad yra daug pavėlavusių, bandžiusių susitvarkyti, pateikti laikinus dokumentus gyventi šalyje, bet, deja, turime jiems pasakyti, kad jie turi išvykti, nes nė vienas įstatyme nurodytas punktas jiems negalioja“, - sakė Rozė.

Iš viso, pasak jos, apie 2,2 tūkst. rusų neįvykdė būtinų reikalavimų, kad galėtų toliau gyventi Latvijoje. Tačiau šis skaičius nėra galutinis, nes žmonės ir toliau teikia dokumentus.

 

Anksčiau M. Rozė pripažino, kad Rusijos piliečių išsiuntimo iš Latvijos procesas bus labai sudėtingas ir apsunkinantis. Ji tai aiškino tuo, kad žmonės, kuriuos reikės išsiųsti, gyvena šalyje labai ilgą laiką ir jų išsiuntimas pareikalaus iš valdžios institucijų gana daug sunkaus darbo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(164)
(4)
(160)

Komentarai ()

Susijusios žymos: