Buvęs „Wagner“ instruktorius reikalauja teismo Hagoje. Kas vyksta  (1)

Buvęs Rusijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos karininkas ir „Wagner“ instruktorius prašo politinio prieglobsčio Nyderlanduose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Rusijos žvalgybos karininkas sako, kad yra pasirengęs stoti prieš Tarptautinį baudžiamąjį teismą Hagoje ir duoti parodymus apie Rusijos karo nusikaltimus 2014-2015 ir 2022 metais. „Įrodymai apie karo nusikaltimus buvo perduoti prokuratūrai ir Tarptautinio baudžiamojo teismo tyrėjams“, – sakoma pareiškime.

To ruso pavardė neatskleidžiama, tačiau pažymima, kad jis turėjo pulkininko laipsnį ir vadovavo vienam „DLR“ Generalinės prokuratūros skyriui. Dabar jis yra pasirengęs duoti parodymus prieš tokius asmenis kaip „Novorosija“ ideologą Vladislavą Surkovą, Rusijos Valstybės Dūmos deputatą Aleksandrą Borodajų, GRU 10-osios specialiųjų pajėgų brigados vadą generolą majorą Sergejų Svidą, kitus aukštus „Wagner“ ir FSB asmenis.

„Savanoriškai atsiduodu į tarptautinio teisingumo rankas, noriu išsivalyti savo sielą ir tarptautiniam tyrimui bei teismui pasakyti man žinomus korupcijos, karinės agresijos, nusikaltimų faktus bei atskleisti neteisėtos Putino invazijos į Ukrainą 2014 m detales. Esu pasiruošęs atsakyti už tai, ką padariau, tačiau prašau savo šeimai tarptautinės apsaugos, nes gimtinėje už šią poziciją man grės neteisminė egzekucija arba šantažas su grasinimais mano šeimai“, – teigiama prisipažinime.

 

Jis atskleidė, kad dešinioji Prigožino ranka „Wagner“ Dmitrijus Utkinas asmeniškai davė įsakymus vykdyti egzekucijas ir represijas civiliams Ukrainoje ir Sirijoje.

(56)
(1)
(55)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: