Baltieji rūmai paaiškino skirtumą tarp Ukrainos ir Gazos Ruožo aukų  (1)

Baltieji rūmai paaiškino kuo skiriasi karai Ukrainoje ir Gazos Ruože aukų požiūriu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby atkreipė dėmesį į tai, kad, skirtingai nei rusai Ukrainoje, izraeliečiai tyčia neorganizuoja civilių gyventojų žudymo, kankinimo ir prievartavimo Gazos Ruože. Taip, civilių aukų yra, bet šie žmonės tragiškai žūsta karinių veiksmų metu. Tuo tarpu rusai Ukrainoje tyčia taikosi į objektus, kuriuose net jų duomenimis nėra karių ar karinės paskirties daiktų. Be to, rusai grobia vaikus, okupuotose teritorijose organizuoja represijas, „referendumus".

Svarbiausia pabrėžti tai, kad Rusijos veiksmai prieš civilius yra jų karinės strategijos dalis. Tai yra suplanuota, tai nėra atsitiktiniai nusikaltimai. „Tai, ką daro Putinas, nėra nė kiek panašu. Kankinimai, prievartavimai, civilių gyventojų žudymai, civilių infrastruktūros naikinimas, gyventojų terorizavimas – visa tai įtraukta į Putino karo planą“, – sakė Kirby.

Anot jo, tokie Kremliaus veiksmai aiškinami tuo, kad Putinas negali nugalėti Ukrainos „vien tradiciniu kariniu požiūriu“. „Taigi, ką jis daro? Jis bombarduoja energetikos infrastruktūrą, žudo nekaltus civilius gyventojus ir bando palaužti Ukrainos gyventojų valią. Mes padedame ukrainiečiams dokumentuoti šiuos karo nusikaltimus, kuriuos Rusijos kariai vykdo Ukrainoje“, – pridūrė Kirby.

 

„Būtent tai pasirinko „Hamas“, kai spalio 6 d. skrido į koncertą parasparniais ir pradėjo žudyti nekaltus žmones, kurie ten klausėsi muzikos. Jie žudė tėvus vaikų akivaizdoje ir atvirkščiai. Tai buvo tyčia“, – sakė Baltųjų rūmų atstovas.

Kirby taip pat paaiškino, kad Jungtinės Valstijos ragina Izraelį sumažinti civilių aukų skaičių. Kad civilių aukų būtų mažiau, Izraelio atveju reikia atsargumo ir tikslumo. Rusijos atveju reikia panaikinti politinį sprendimą žudyti civilius.

(22)
(2)
(20)

Komentarai (1)