„Rusija nebijo NATO“. Kas bus, jei Putinas laimės karą prieš Ukrainą  ()

Ukraina bus priversta sutikti su paliaubų susitarimu Rusijos sąlygomis, jei negaus reikiamos ginkluotės, sakė žurnalistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gali pralaimėti karą, jei nesulauks pagalbos iš Europos Sąjungos ir JAV. Tai pranešė „Bloomberg“.

„Jei Ukraina neturės paramos iš ES ir JAV, Putinas laimės“, – praėjusią savaitę Europos Sąjungos viršūnių susitikime sakė Airijos ministras pirmininkas Leo Varadkaras.

Kas bus, jei Putinas laimės karą?

Europos pareigūnai mano, kad Rusija gali siekti užgrobti daugiau teritorijų, jei Ukraina negaus šaliai apginti reikalingų ginklų. Jų nuomone, Ukraina bus priversta priimti paliaubų susitarimą pagal Rusijos Federacijos sąlygas.

Baltijos šalyse pareigūnai liepia visuomenei būti pasiruošusiai karui. Visų pirma, pokalbis perėjo nuo „jei Rusija puls“ prie konkretaus pasirengimo tam.

„Rusija nebijo NATO“, – sakė Estijos kariuomenės vadas Martinas Heremas.

Anot jo, rusai NATO gali pulti per metus po karo Ukrainoje. Priešingai, kiti Vakarų pareigūnai mano, kad Putinui greičiausiai prireiks kelerių metų, kad atlygintų nuostolius. Tačiau teiginys, kad invazija būtų „strateginis Putino pralaimėjimas“, dingo, sakė žurnalistai.

 

Vienas iš Vakarų pareigūnų teigė, kad Rusijos Federacijos pergalė gali išprovokuoti pabėgėlių srautą į ES, padidinti spaudimą tarnyboms šiose šalyse ir sukelti įtampą. Be to, kiti pareigūnai pabrėžė, kad kai kurios Europos šalys gali siekti stiprinti ryšius su Maskva ar Pekinu, kad nereikėtų pasikliauti „nepatikimomis JAV“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(5)
(-4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()