„Situacija katastrofiška“. Lūžta iš Vakarų gauti ginklai. Kas vyksta  (5)

Ukrainiečiai vietoj vakarietiškų savaeigių ginklų pradėjo naudoti bepiločius orlaivius-kamikadzes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakaruose pagamintos savaeigės artilerijos sistemos smarkiai genda per mūšius Ukrainos pietuose ir rytuose. Tokios situacijos priežastis yra dizaino ypatybės, kurios nenumatė tokio aktyvaus naudojimo. Vokiečių leidinio „Bild“ karo apžvalgininkas Julianas Röpcke socialiniame tinkle X apžvelgė apie situaciją su Vakarų ginklais.

Röpcke teigė kalbėjęs su neįvardintais asmenimis Ukrainos kariuomenėje. Pašnekovai jam pasakojo, kad šiandien Ukrainos pajėgs turi dar vieną problemą, be to, kad trūksta 152 ir 155 mm kalibro sviedinių. „Niekas nebeveikia“, – sakė jie.

„Dauguma pristatytų mobiliųjų ginklų šiuo metu nebeveikia. Situacija su artilerija yra katastrofiška“, – rašo apžvalgininkas.

Galima situacijos priežastis – vakarietiškos haubicos buvo sukurtos trumpalaikiam karui. Todėl dėl ilgalaikio naudojimo mūšio lauke Ukrainoje jos lūžta, aiškino stebėtojas.

 

Įraše išvardytos iš Vakarų šalių gautos artilerijos sistemos – savaeigiai pabūklai „Krab“, AS90, Pzh2000 ir M109. Tipiškas gedimas yra pabūklų gedimas dėl nuolatinės ugnies. Yra ir kitų pažeidimų, kurių Röpcke nenurodo.

 

Žurnalistas taip pat atkreipė dėmesį į tai, kaip ginkluotosios pajėgos apeina šią problemą. Visų pirma, masiškai pradėti naudoti dronai-kamikadzės. Yra tik ketvirtadalis reikalingo skaičiaus, tačiau jie turi pranašumą, nes yra „lankstesni, kai kalbama apie mobiliąsias paskirties vietas“, rašė „Bild“ apžvalgininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(24)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)