[ŽT] Netikėtas antausis Putinui. „Šalys priėmė sprendimą.“ Ką pasirašė Suomija, Danija ir Švedija  (2)

Vokietija atidžiai stebi situaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomija, Danija ir Švedija pasirašė sutartis su JAV, pagal kurias amerikiečiai jų teritorijose įkurs karines bazes. Šalys priėmė tokį sprendimą, nes baiminasi Rusijos agresijos ir Vašingtono pagalbos susilpnėjimo, jei Donaldas Trumpas bus išrinktas JAV prezidentu.

Kaip rašo „Bild“, Europos šalys su JAV pasirašė naują karinį paktą, kuris turėtų apsaugoti jas nuo galimos Rusijos agresijos.

Susitarimą su JAV pasirašė Suomija (amerikiečiai turės prieigą prie 15 Suomijos karinių bazių), Danija ir Švedija. Vokietija atidžiai stebi situaciją.

Žurnalistai atkreipė dėmesį į tai, kad valstybės nusprendė stiprinti karinį bendradarbiavimą su JAV, nes nerimauja dėl galimo Vašingtono paramos saugumo sektoriuje susilpnėjimo, jei Donaldas Trumpas bus išrinktas JAV prezidentu.

 

„Artimiausioje perspektyvoje esame priklausomi nuo JAV paramos tiek perginkluojant Bundesverą, tiek Ukrainos atžvilgiu. Nes mes neturime pakankamai gamybos pajėgumų“, – sakė Markusas Faberis, Vokietijos Laisvosios demokratų partijos, kuri priklauso valdančiajai koalicijai, karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(185)
(6)
(179)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: