„Situacija skubi. Aš pervertinau Ukrainos sugebėjimus.“ Švedijos karo ekspertas skelbia pavojų  ()

Paasikivi priduria, kad Ukrainos šansai menki. Jos gelbėjimosi ratas – Vakarų šalių parama. Jis įspėja Vakarų šalis apie tai, kas bus ateityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedijos gynybos universiteto dėstytojas pulkininkas leitenantas Joakimas Paasikivi prisipažįsta pervertinęs Ukrainos galimybes.

Jis tai pakomentavo interviu „Svenska Dagbladetin“.

Ukrainos padėtis tokia niūri, kad net perdėtu optimizmu apkaltintas Paasikivi ėmė abejoti, ar Ukraina gali laimėti. Tam įtakos turi sustojęs Ukrainos kontrpuolimas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis taip pat pripažino, kad 2023-ieji buvo „sunkūs“. Paasikivi teigimu, viskas klostėsi ne taip, kaip tikėtasi.

„Situacija niūri. Aš pervertinau Ukrainos sugebėjimus“, – sakė Paasikivi.

Paasikivi vertinimu, Ukrainos mechanizuotosios pajėgos nebuvo pakankamai apmokytos, o tai paaiškina kontrpuolimo nesėkmę. Tam įtakos turi tai, kad Ukrainai trūksta galios kontroliuoti oro erdvę.

Kitas paaiškinantis veiksnys, pasak Paasikivi, yra Rusijos gynybinis pajėgumas, kurio, jo teigimu, neįvertino. Jis atkreipia dėmesį, kad Rusijos gynybiniai įtvirtinimai ir minos pasirodė labai stiprūs.

Tačiau Paasikivi nesigaili optimistiško nusiteikimo dėl Ukrainos galimybių.

„Tos kalbos buvo galimybių ribose. Turėjau daug vilčių, – sako jis. – Visa mano profesinė karjera susideda iš sprendimų, pagrįstų neaiškiais įrodymais, priėmimų. Kartais jūs turite nuspręsti užimti poziciją. Niekam neduoda naudos ir netenkina, jei sako tik „iš vienos pusės, iš kitos pusės“.

 

Paasikivi priduria, kad Ukrainos šansai menki. Jos gelbėjimosi ratas – Vakarų šalių parama. Jis įspėja Vakarų šalis apie tai, kas bus ateityje.

„Jei nepalaikysime Ukrainos pakankamai, užtikrinsime, kad ateityje teks kovoti ir mums patiems. Mums trūksta supratimo, kad situacija yra skubi. Mes turime išnaudoti galimybę, nes Rusija nori pakeisti pasaulį“, – sako jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(160)
(16)
(144)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: