Maskva išprotės. Surado 300 000 000 000 dolerių Ukrainai. Prasideda skubios derybos  (3)

Baltieji rūmai pradėjo skubias derybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos ir Europos sąjungininkės iš G7 svarsto galimybę panaudoti įšaldytus Rusijos turtus padėti Ukrainai, rašo „The New York Times“, remdamasis neįvardytais Amerikos ir Europos pareigūnais.

Kol kas kalbama apie 300 mlrd. dolerių. Partnerių derybos prasidėjo finansinės paramos Ukrainai mažinimo fone.

Anksčiau JAV iždo sekretorė Janet Yellen perspėjo, kad šių lėšų konfiskavimas be Kongreso sprendimo „nėra tai, kas Jungtinėse Valstijose yra teisiškai leistina“. Kai kurie Amerikos pareigūnai baiminasi, kad toks sprendimas gali priversti sąjungininkes persvarstyti savo požiūrį į savo lėšų saugojimą Niujorko federalinėje rezervų sistemoje arba doleriais.

Anot NYT, Bidenas dar nepasirašė strategijos dėl Rusijos turto panaudojimo. Galbūt lėšos bus tiesiogiai pervestos į Ukrainą arba bus numatytas kitas jų panaudojimo būdas Ukrainos interesams.

 

Žiniasklaida mano, kad JAV ir kitoms šalims susitarus dėl Rusijos turto perdavimo Ukrainai, Rusijos Federacija gali kreiptis į teismą ir visais įmanomais būdais keršyti savo oponentams. Tačiau Kremlius oficialių pareiškimų kol kas nepateikė.

Beje, tik nedidelė Rusijos turto dalis yra JAV. Didžioji dalis lėšų yra „paslėpta“ Europoje, įskaitant Šveicariją ir Belgiją, kurios nėra G7 narės. Diplomatai dabar sprendžia, kaip gauti šias lėšas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(388)
(31)
(357)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: