Apsodino kopūstais ir burokėliais. Kas nutiko pamuštam rusų tankui (Foto)  ()

Dvejus metus darže tarp kopūstų kiurksojo rusų tankas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyjivo srityje kariškiai pagaliau paėmė tanką iš ukrainiečių daržo. Beveik dvejus metus jis trūnijo dirbamos žemės plote, nes šeimininkai jį apsodino kopūstais ir burokėliais, o Ukrainos kariškiai nedrįso niokoti ukrainiečių daržo.

Apie tai pasakoja TSN korespondentė Inna Bodnar.

Grįžusi namo ukrainiečių šeima savo darže rado sugedusį rusų tanką ir suniokotą namą. Šeimoje auga trys vaikai, jie kartu iš sodo surinko tanko fragmentus, sviedinių likučius ir daugybę šovinių, suarė dirbamą žemę ir apsodino. Tarp kopūstų ir burokėlių pūpsančio tanko nuotrauka paplito internete.

Užsienio savanoriai pakvietė vaikus nudažyti tanko dalis, jas parduoti aukcione ir lėšas atiduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Taip ukrainiečių šeima surinko 20 000 dolerių Ukrainos kariuomenei. Siekdami kažkaip padėti šeimai atstatyti namą, aukcione savo kūrinius pardavė ir Ukrainos menininkai. Dabar šeima jau pastatė namo sienas.

 

Šeimą be pastogės palikęs okupacinis tankas pamažu įsmigo į Ukrainos žemę. Kad jį iš ten ištrauktų, kariškiai vargo beveik iki nakties.

Lengviausia buvo su nuplėštu bokšteliu. Tačiau tanko korpusas nepasidavė. Pirmiausia jis buvo supjaustytas į gabalus ir po truputį nutemptas arčiau kelio.

Šeima pasakoja, kad dabar gyvena iš daržo, renka pinigus statyboms ir tikisi valstybės pagalbos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: