Pristatytas tik šiemet. Rusija rengiasi panaudoti naują ginklą  ()

Kalbame apie kasetinę nevaldomą raketą, kuri Rusijoje buvo pademonstruota tik šiais metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinės pramonės planuose 2024 metams numatyta pagaminti 10 000 naujų nevaldomų raketų S-8KL, iš kurių 5 000 bus perkelti į laikinai okupuotą Krymą.

Apie tai televizijos kanale „Espresso“ pranešė karo ekspertas, „Defense Express“ vyriausiasis redaktorius Olegas Katkovas.

„Tai naujas tipas, kurį naudoja tokie orlaiviai kaip Su-25, atakos lėktuvai, atakos sraigtasparniai. Mes kalbame apie 80 mm kalibro kasetinę raketą, kuri yra S-8 versija. Ji buvo pademonstruota tik šiais metais“, – pažymėjo jis.

Anot jo, iš 10 000 partijos 5 000 planuojama perkelti į Rusijos armijos aviacijos mokymo centrą, dar 5 000 į laikinai okupuotą Krymą, į Džankojų, kur yra Rusijos kovinė bazė.

„Tai kasetinis nevaldomas raketinis sviedinys, šaudomas iš standartinių B-8 tipo blokų. Jo nuotolis neskelbiamas, daugiau nei 4 km. Deklaruojamas svoris – 7,7 kg. Be to, sviedinyje yra apie 20 atskiri fragmentacijos-kumuliaciniai elementai“, – pažymėjo ekspertas.

 

Olegas Katkovas paaiškino, kad priešo tokių sviedinių tikslumas yra mažas, tačiau naudojant nevaldomus kasetinius sviedinius mažas tikslumas dėl pažeistos vietos yra išlygintas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(18)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()