[ŽT] „Ten mažiausiai 25 000 kareivių...“ Visiškas košmaras. Estijos pulkininkas skelbia totalias skerdynes  ()

Išsekimo karas tęsiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė veržiasi į Avdijivką, patirdama didžiulius nuostolius. Putino karių veiksmus pakomentavo Estijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas pulkininkas Tarmo Kundla. Estijos karininko teigimu, Rusijos kariai per du mėnesius mūšiuose Donecko srityje neteko mažiausiai 25 tūkst. karių, iš kurių 80% – prie Avdijivkos.

Apie tai pranešė ERR portalas.

Kundla pabrėžė, kad nepaisant kelių užgrobtų kaimų, įsibrovėliams nepavyko apsupti Avdijivkos. Anot jo, miesto likimas priklauso nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų: ar jie toliau gins savo pozicijas, ar trauksis, kad išsaugotų gyvąją jėgą. Ukrainos gynėjai jau paruošė gynybines pozicijas į vakarus nuo Avdijivkos. Estijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkas įsitikinęs, kad, net jei užpuolikai sugebės užimti Avdijivką, tai neatneš jiems sėkmės. Putino generolų tikslas yra „pristatyti visuomenei“ miesto užgrobimą.

 

Estijos kariuomenės karininkas apibendrino, kad išsekimo karas tęsiasi, o Kremlius dar taip ir nepamatė savo kariuomenės operatyvinių pergalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(155)
(11)
(144)

Komentarai ()

Susijusios žymos: