„D linija. 30 000 000 000 k.m.“ Žlugo Mišustino vizitas. Didžiulis smūgis Maskvai  ()

Michailo Mišustino vizitas Pekine buvo visiškai nesėkmingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ministro pirmininko Michailo Mišustino vizitas Pekine buvo visiškai nesėkmingas. Rusija bandė daryti spaudimą Kinijai dėl dujotiekio „Sila Sibiri-2“ („Sibiro galia-2“) tiesimo, tačiau vyresnysis Kremliaus brolis nepritaria tokiam elgesiui. Buvo paskelbta, kad „PetroChina“ atnaujins D linijos tiesimą iš Turkmėnistano už 15 mlrd. m³ dujų per metus.

Kaip pažymėjo ekonomistas Sergejus Gurjanovas, teigiama Rusijos vyriausybės vadovo kelionės į Kiniją pusė buvo ta, kad Kinijos partneriai „stūmė“ Rusijos Federaciją elektroninės prekybos srityje – „Rusijos teritorijoje bus statomi didžiuliai sandėliai ir logistikos centrai Kinijos vartojimo prekių pardavimui“.

 

Be to, kinai gavo teisę Rusijoje kirsti miškus ir statyti savo medienos fabrikus.

Analitikė Cindy Liang priminė, kad Kinija importuoja daugiau nei 40% savo gamtinių dujų. Didžiausios dujotiekio dujos tiekiamos per Centrinės Azijos dujotiekį, kuris eina per trijų šalių – Turkmėnistano, Uzbekistano ir Kazachstano – teritorijas.

 

Šiuo metu Centrinės Azijos – Kinijos dujotiekį sudaro trys linijos A, B ir C, kurių pralaidumas siekia 55 mlrd. kubinių metrų per metus. D linija, apie kurios statybą diskutuojama jau keletą metų, trumpiausiu keliu iš Turkmėnistano eis per pietus, per Tadžikistaną ir Kirgiziją į vakarinę Sindziango technologijų mazgo dalį.

D linijos talpa bus apie 30 milijardų kubinių metrų per metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(1)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: