„150 lėktuvų.“ Tai bus sensacija. Skelbiama, ką gaus Ukraina dar iki 2023 m. pabaigos  ()

Skelbiama, kas į Ukrainą atvyks iki metų pabaigos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-24 „150 lėktuvų.“ Tai bus sensacija. Skelbiama, ką gaus Ukraina dar iki 2023 m. pabaigos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimasi, kad Ukraina gaus pirmuosius NATO naikintuvus F-16 iki 2023 m. pabaigos, t. y. artimiausiomis savaitėmis.

Tai teigiama naujoje Karo tyrimų instituto (ISW) ataskaitoje.

Penktadienį, gruodžio 22 d., Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis telefonu kalbėjosi su Nyderlandų ministru pirmininku Marku Rutte. Pagrindinė jų pokalbio tema buvo naikintuvų F-16 pristatymas Ukrainai. Nyderlandų vyriausybės vadovas patvirtino pasirengimą Kyjivui pateikti pirmuosius 18 naikintuvų.

„Nepaisant to, kad M. Rutte nenurodė F-16 atgabenimo į Ukrainą terminų, Estijos gynybos ministerija anksčiau savo strateginiuose dokumentuose buvo nurodžiusi, kad Danija, Nyderlandai, Belgija ir Norvegija įsipareigojo suteikti Ukrainai F-16 „iki metų pabaigos“, - pranešė ISW.

Rugpjūtį buvo pranešta, kad Ukraina iš Vakarų sąjungininkių Nyderlandų ir Danijos gaus 61 F-16. Tikėtina, kad per artimiausius metus bendras jų skaičius pasieks 150 vienetų.

 

Vadinamajai „naikintuvų koalicijai“ priklauso 11 šalių, kurios padeda Ukrainai ir tiek tiekiant F-16, tiek ukrainiečių pilotų apmokymais, kurie šiuo metu jau vyksta.

Manoma, kad F-16 sustiprins Ukrainos priešlėktuvinę gynybą ir leis Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms susigrąžinti savo oro erdvės kontrolę. Okupacinė Rusijos kariuomenė neteks oro paramos, o tai susilpnins jos gynybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(225)
(11)
(214)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: