„Kelnas, Viena, Madridas... Ypač pavojingos vietos.“ Skelbia apie grėsmę. Kas vyksta (Video, foto)  ()

Radikalieji islamistai taikosi į krikščioniškas šventes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija, Austrija, Ispanija – šių šalių tarnybos perspėja dėl terorizmo grėsmės. Radikalieji islamistai planuoja atakuoti Kalėdų ar Naujųjų metų išvakarėse. Policija jau atliko pirmuosius areštus. Kelno katedrą tikrino tarnybiniai šunys, prie įėjimo į bažnyčią buvo įvesta kontrolė. Panašių veiksmų buvo imtasi ir Vienoje.

Europos šalių vietos valdžia ir žiniasklaida informuoja apie realų teroristinių išpuolių pavojų. Šeštadienio vakarą Vokietijos valdžios institucijos pranešė gavusios informacijos apie galimą išpuolį Kelno katedroje.

Tarnybiniai šunys bažnyčioje ieškojo galimų sprogmenų. „Dėl įspėjimo apie pavojų Kelno katedrai, Kelno policija nuo šio vakaro imsis ypatingų atsargumo priemonių“, – sakė vietos policijos atstovas.

Sustiprinta apsauga ir prie geležinkelio stoties. Į įvykio vietą atvyko mažiausiai keliolika policijos automobilių.

Jis sakė, kad net jei įspėjimas būtų dėl Naujųjų metų išvakarių, valdžios institucijos „atsižvelgs į viską, kad užtikrintų katedros lankytojų saugumą Kalėdų išvakarėse“.

 

Kelno policijos vadovas pranešė, kad lankytojai bus tikrinami prieš įeinant į bažnyčią.

Buvo atlikti pirmieji areštai. Suimti piliečiai iš Tadžikistano. Įtariama, kad jie buvo suplanavę islamistų išpuolius. Žvalgybos tarnybos patvirtino, kad vyrai nelegaliai iš Ukrainos per Lenkiją į Vokietiją atvyko kaip karo pabėgėliai ir turėjo netikrus dokumentus.

Kalėdiniu ir visu pošventiniu laikotarpiu sustiprintos saugumo priemonės Vienoje ir Madride. „Ypač pavojingos vietos ar objektai bus atidžiau stebimi ir saugomi“, – rašoma Vienos policijos pranešime.

Vienos centre tarnybos aprūpintos specialia įranga ir ginklais. Pareigūnai atkreips dėmesį į ypač sausakimšas vietas: bažnyčias, religinius renginius, kalėdinius turgus. Didžiausias pavojus yra miesto įžymybei – Vienos Šv.Stepono katedrai.

 

Kaip teigiama, lankytojams bus tikrinami asmens dokumentai, todėl būtina su savimi turėti asmens tapatybės korteles.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: