„Tai katastrofa Europai.“ Skelbiama Rusijos imperija. Ką darys Putinas  ()

Borrellis paaiškino Putino planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Parlamento pirmininkas Josepas Borrellis pasisakė prieš taikos susitarimus su V. Putino režimu.

Susitarimai su Kremliumi dėl taikos neturi prasmės, nes dabartinė Rusijos Federacijos valdžia niekada neatsisakys agresyvios politikos. 

Tokią nuomonę per paskaitą išsakė ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis, praneša „The Guardian“.

Pareigūnas paragino stiprinti gynybos pramonę, nes kyla grėsmė visos Europos, ne tik Ukrainos, ateičiai. Jis patikino, kad šiuo metu nėra jokių ženklų, jog Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pasirengęs nutraukti agresiją.

„Šiandien yra ta akimirka, kai turime blaiviai pažvelgti į pavojų, kylantį iš didelės šalies. Jis kelia grėsmę demokratijai, kelia grėsmę Europai, ne vien tik Ukrainai. Jei per trumpą laiką nepakeisime savo kurso, jei nesusitelksime, V. Putinas laimės karą“, - sakė J. Borrellis.

Toks scenarijus, patikino jis, būtų katastrofa Europai.

Europos Komisijos vadovas taip pat išreiškė įsitikinimą, kad V. Putinas nepasitenkins tik dalies Ukrainos teritorijų užgrobimu, jis nori visiškai kontroliuoti visą Ukrainą.

„Jis neatsisakys karo, ypač artėjant JAV prezidento rinkimams, kurie gali sukurti jam palankaus scenarijaus galimybę. Turime būti pasirengę didesnio intensyvumo konfliktui per ilgesnį laikotarpį. Putinas nusprendė tęsti karą tol, kol laimės“, - sakė Europos pareigūnas.

 

Kartu jis pažymėjo, kad Rusijos diktatorius smarkiai suklydo, pervertindamas savo kariuomenės jėgą ir neįvertindamas Ukrainos gebėjimo priešintis. Jis taip pat klydo vertindamas Vakarų ryžtą.

„Jis vis dar pasirengęs kovoti, mesti savo žmones į pražūtį, atnešti kančias savo žmonėms. Jis neturi kelio atgal. Rusija niekada netapo tauta. Ji visada buvo imperija: iš pradžių su caru, paskui su Sovietų Sąjunga, dabar su Putinu“, - sakė Borrellis. Jis pridūrė, kad Maskva visada kels grėsmę kaimyninėms šalims, nes imperializmas ir karas yra jos „nuolatinė ir politinė tapatybė“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(4)
(94)

Komentarai ()